DEM Parti Iğdır İl Binasına operasyon! İl Başkanı gözaltında

13 polisin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da arasında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

DEM Parti Igdir habermeydan

DEM Parti Iğdır İl Binasına operasyon! İl Başkanı gözaltında.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk’un da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Parti il binasına sabahın erken saatlerinde yapılan operasyonda gerçekleştirilen aramada çok sayıda dokümana el konuldu.

DEM Parti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada “Iğdır il binamız polis tarafından ablukaya alındı, aralarında İl Eş Başkanımızın da olduğu gözaltılar var. İktidarın sopası haline gelen polis ve yargı, her adımıyla demokratik siyaset hakkını engellemeye devam ediyor. Bu çabalar nafiledir. Hedef göstermelerle, gözaltı ve tutuklamalarla tek bir üyemize bile diz çöktüremeyeceksiniz!” ifadesi kullanıldı.

Ne olmuştu? 

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhanı köyü yakınlarında 8 Eylül 2015’te, Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan minibüs ile koruma aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan bomba, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda 13 polis memuru şehit oldu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan biri muhtar, 2 kişi tutuklanmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk’un da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

 

Exit mobile version