Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay EYT için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "EYT ile ilgili sorunu da 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz" dedi.

fuat oktay habermeydan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) alakalı tarih bilgisi paylaştı. Oktay, ”Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorunu da söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız” dedi.

EYT düzenlemesinin TBMM’de gündemin ön sıralarına alınacağı tahmin ediliyor. Geçen hafta AK Parti’nin onaylanan grup önerisine göre; gündemin ön sıralarına yerleşen tekliflerin 20, 21, 22 ve 23 Aralık günü tamamlanması, bu tekliflerin tamamlanması durumunda, TBMM’nin 27, 28 ve 29 Aralık 2022 Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaması şeklindeki önerileri onaylanmıştı. Bu karar doğrultusunda; TBMM 26 Aralık Pazartesi’nden başlayarak 3 Ocak Salı gününe dek yasama faaliyetlerine ara verecekti.

ERDOĞAN: 2023’E MASAMIZDAN EYT’Yİ KALDIRARAK GİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü gündemle ilgili soruları cevaplamış “Bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan “İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023’e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız” ifadesini kullanmıştı.

Exit mobile version