Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sudan’lı bakanları kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sudan Kabine Bakanı Hüseyin Osman Elderi ve Sudan Tarım Bakanı Ebu Bekir El Beşiri'n olduğu heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

fuat oktay sudanli bakanlari kabul etti habermeydan

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıda, Sudan’daki verimli tarım alanların tahsisi konusunda görüş alışverişinde bulunulurken, hayvancılık alanında iş birliği yapılması ve tarım-hayvancılık alanları başta olmak üzere sanayi tesislerinin oluşturulması konuları ele alındı.

Görüşmede, Sudan’da bulunan halihazırdaki maden alanlarının geliştirilmesi ve yeni alanların tahsisi ile ticaretin geliştirilmesi kararlaştırıldı. Görüşülen konularla ilgili önceki dönemlerde yapılan çalışmaların ise son aşamaya geldiği ifade edildi. Tarım alanında iki ülkenin ortaklığında, pilot bir projenin başlatılması konusunda mutabık kalındı.

Enerji, maden arama ve çıkarma ile petrol ve doğal gaz konularında Türkiye‘nin tecrübelerini Sudan ile paylaşabileceği belirtilen görüşmede, hayvancılıkta işbirliği yapılması ve sanayi tesislerinin oluşturulması ele alındı.

İkili ticari ilişkiler, bölgesel sorunlar ve yatırım fırsatlarının da masaya yatırıldığı toplantıda, Sudan heyeti, Türkiye’nin tahıl diplomasisinde Sudan’a yer vermesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ayrıca Sudan’ın kalkınmasına katkı sunmak için Türkiye’nin işbirliğine hazır olduğu belirtildi.

Exit mobile version