Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 6’lı masaya tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millet İttifakı'na tepki göstererek, ''Bir gün camide namaza durup, ertesi gün seccadeyi ayakkabıyla çiğnediğiniz riya kokan hallerinize kim güvensin?'' dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay habermeydan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 6’lı masaya tepki gösterdi.

AK Parti KKTC Teşkilat buluşması programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, burada konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını ileterek başlayan Oktay, ”Dün Kuzey Kıbrıs’ın her zaman yanında olacağımızın ahdi beyanı olan 2023 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nı KKTC Başbakanı Üstel ile imzaladık. Türkiye’den KKTC’ye 9,5 milyar liralık destek sağlanmasını içeren anlaşmanın ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Derinya Sosyal Konut Projesi, Güvercinlik Büyük Organize Sanayi Bölgesi, Orta Mesarya Tarımsal Sulama Projesi, 500 Yataklı Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi ve Gazimağusa İlahiyat Koleji gibi yatırımların kaynağı anlaşmamıza dahildir. Yine turizm, tarım destekleri, girişimci destekleri, sosyal destekler ve okul, karayolları ve e-KKTC projesi gibi altyapı destekleri de artarak sürüyor. Diğer taraftan sigorta sistemlerimizi uyumlandırarak KKTC’de sigortası olan, KKTC’de yaşayan ve Türkiye’de tedavi olmak isteyen vatandaşlarımızın ücret ödemeden tedavi olmasını sağlıyoruz. Yeni Ercan Havalimanı önümüzdeki günlerde faaliyete geçerek Kuzey Kıbrıs’a pek çok anlamda hareketlilik getirecektir. Ülkemizde yaşanan büyük felaketin yaralarını hızla sararken, Kuzey Kıbrıs’taki çalışmalarımıza hiçbir zafiyete mahal vermeden devam ediyoruz. Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde; bu yola gönlünü koyan milyonlarla birlikte adalet ve kalkınma hareketinin bir mensubu olmaktan bahtiyarım” ifadelerini kullandı.

”Bir gün camide namaza durup, ertesi gün seccadeyi ayakkabıyla çiğnediğiniz riya kokan hallerinize kim güvensin?”

“Daha siz yanınızdakine inanmıyorsunuz sizin sözünüze kim inansın? Yıllarca Anadolu’nun yazını kışa çevirmişsiniz, sizin yalancı baharınıza kim kansın? Ortak acılarımız dahil her konuyu alet ettiğiniz istismar siyasetine kim pirim versin? Bir gün camide namaza durup, ertesi gün seccadeyi ayakkabıyla çiğnediğiniz riya kokan hallerinize kim güvensin? Milletimiz 20 yıldır dediğini yapan, hakkın ve doğrunun yanında duran, eser siyasetine; Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşuna inanıyor ve güveniyor! Cumhurbaşkanımız liderliğinde yedi düvele karşı dimdik durduk, bugün de aynı kararlılıktayız. Bu iradenin devam etmesi, kazanımların kesintiye uğramaması için Kuzey Kıbrıs teşkilatının çok yoğun çalışması lazım. Kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kademesiyle bir an durmadan buradaki her bir vatandaşımıza ulaşalım. Sıfatımız ne olursa olsun hepimiz öncelikle bu davanın bir neferiyiz. Eskisiyle yenisiyle tüm teşkilat olarak bir ve beraberiz. 20 yıldır başardıklarımızı Türkiye’yi yükseltme davasına olan bağlılığımıza ve elbette bu kutlu yolda yaptığımız özverilere, dayanışmamıza borçluyuz. Bunları unutmadan Cumhuriyetimizin 100. Yılında milletimize yeni zaferler hediye etmek için hep beraber çalışalım.”

Exit mobile version