Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye Yüzyılı vurgusu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde milletvekilleri ile iftar programında bir araya gelen Erdoğan, burada konuşma gerçekleştirdi.

Erdogandan Turkiye Yuzyili vurgusu habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye Yüzyılı vurgusu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde iftar programında açıklamalarda bulunan Erdoğan, ”Türkiye’nin bugün geldiği yer, geride bırakmakta olduğumuz ilk asrının zirvesi, bundan sonra hedeflediğimiz Türkiye Yüzyılı’nın ilk adımıdır. Bundan sonra Türkiye Yüzyılı vizyonuna doğru yürüyeceğiz. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere büyük ülkelerin altından kalkmakta zorlandığı dalgalanmaları biz avantaja çevirebiliyoruz. Ekonomimize kurulan tuzakları kendi modelimizle aştık. Geçtiğimiz 20 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma alt yapısı ile bir dinamizm yakaladık. Hiçbir engelin bizi geriye savurmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisine çıkarma hedefine ilerleyeceğiz. Cumhurbaşkanı ile milletin temsilcilerinin dimdik durduğu, hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüğü bir dünyaya hiçbir tuzağın Türkiye’yi yolundan çeviremeyeceğini, önümüzü kesemeyeceğini açık ve net tüm dünyaya gösterdik.

2023’ü Türkiye Yüzyılı kılma kararlılığımızın gerisinde beraberce yürüttüğümüz çalışmalar var. Bir sonraki dönemde de aynı kararlılıkla devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

”1 yıl içinde yapacağımız 319 bin konut ve köy eviyle şehirlerimizi ayağa kaldırma sözümüzü yine veriyoruz”

Konuşmasına devam eden Erdoğan, ”Bir anda evleri yuvaları yıkılan depremzedelerimize 1 yıl içinde yapacağımız 319 bin konut ve köy eviyle şehirlerimizi ayağa kaldırma sözümüzü yine veriyoruz. İsteyen kendi şehrindeki geçici barınma merkezinde isteyen 81 vilayetimizde hayatını sürdürebilir. Ülkemizde milletvekilliği hem de genel siyasetin hengamesi altında yükü oldukça ağır bir vazifedir. Bu dönemin bir diğer özelliği cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk meclisi olmasıdır. Henüz uygulamasını görmeden yeni yönetim sistemimize karşı çıkanlar vardı. Bir de asrın felaketi depremlerin canımızdan can kopartan sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Adıyaman milletvekilimiz ailesiyle birlikte hayatını kaybettiler. Diğer sınamalar gibi deprem felaketinin altında kalmadık, Allah’ın izniyle kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version