Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan: Terör örgütleri ayağımıza bağ oluyordu, başlarını ezdik

Muğla'da düzenlenen Gençlik Buluşması programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

erdogan aciklama habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’da düzenlenen Gençlik Buluşması programında gençlerin sorularını yanıtladı. Burada birçok konuya dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, terörle mücadelede gelinen son noktayı da değerlendirdi.

Gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, gençlere güvendiklerini, gençlerin ışıldayan gözlerinde Türkiye’nin aydınlık yarınlarını gördüklerini ifade etti. Erdoğan, “Bizim size verdiğimiz ad ne ‘Z’ ne ‘Y’… Teknofest gençliği. Özellikle küresel siyasette sizlerden çok farklı konumlar bekliyoruz. Kendinize inanın, güvenin. Çünkü bu yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak.” diye konuştu.

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı. Dolayısıyla bu 100. yaşını da farklı bir şekilde kutlamak üzere adımlarımızı atıyoruz. İşte bu eserler, 100. yılımızı kutlamanın birer adıdır, markadır. Bir takvim değişikliğinin ötesinde anlamlara sahip 2023’ü, her bakımdan en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içindeyiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, işte bu irade ve gayretin vücut bulmuş halini temsil ediyor. Son 20 yılda hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla adeta ilmek ilmek dokuyarak, ülkemizi böyle bir dönüm noktasının eşiğine getirdik. Altyapı eksiklerimiz vardı, büyük oranda bunları giderdik. Türkiye artık o geçmişteki altyapı sıkıntılarını yaşamıyor. Demokraside sorunlarımız vardı, çözdük. Milli irade önünde engeller vardı, kaldırdık. Güvenlikte sıkıntılarımız vardı, hallettik. Diyarbakır’ın, Van’ın, Hakkari’nin halini düşünün. Ne hale getirmişlerdi çukurlarla o illerimizi. Bunları büyük oranda çözdük, hallettik. Artık gece Diyarbakır’da benim vatandaşım sokağa çıkabiliyor, restoranlarda, kafeteryalarda buluşabiliyor. Bu hale geldik. Terör örgütleri ayağımıza bağ oluyordu, başlarını ezdik.

Ekonomik göstergelerin tamamında ülkemizi 20 yılın öncesinin tablosuyla kıyas bile edilmeyecek seviyelere getirdik. Elbette bu meşakkatli süreçte zorlandığımız vakitler oldu. Kendimiz bedel ödesek de hamdolsun ne gençlerimizin ne de milletimizin hiçbir ferdinin ayağına taş değmesine asla müsaade etmedik. Ekonomik göstergelerin tamamında ülkemizi 20 yılın öncesinin tablosuyla kıyas bile edilmeyecek seviyelere getirdik. Önümüzdeki en önemli sınav 2023 seçimleridir. Sizler bu seçimlerin en önemli aktörlerisiniz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ya güzel, mutlu ve müreffeh yarınlara yelken açacağız ya da krizin, kavganın, belirsizliğin, siyasi istikrarsızlığın eksik olmadığı eski Türkiye iklimine tekrar döneceğiz.

Exit mobile version