Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaskani Erdogandan onemli aciklamalar habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı Polis Akademisi’nde Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Erdoğan’ın gündeminde muhalefetin sığınmacı sorununa yönelik eleştirileri ve terörle mücadele konusu da vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sizleri vatana, millete, devlete onurla hizmet edecek şuura sahip şahsiyetler olarak yetiştiren ailelerinize şükranlarımı sunuyorum. Bugün kendi evlatlarımızla birlikte dünyanın 16 farklı ülkesinden toplam 87 misafir öğrencimizi akademiden mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Bu gurur gününüzde sizlerle beraber olmaktan, buna şahitlik etmekten büyük bahtiyarlık duyuyorum. 6. dönem olarak eğitimlerini tamamlayan polis memurlarımızı mezun ediyoruz. Başarıyla bitiren 497’si kadın 1592’si erkek toplam 2 bin 89 polis memurumuzu kutluyorum. Dereceye giren öğrencilerimizi özellikle tebrik ediyorum. Tüm hocalarınıza, amirlerinize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sizleri vatana, millete onurla hizmet edecek şuurla yetiştiren ailelerinize şükranlarımı sunuyorum. Dünyanın 16 farklı ülkesinden toplam 87 öğrencimizi akademiden mezun etmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Mezun olan misafir öğrencilerimize bundan sonraki meslek hayatında başarılar diliyorum.”

”Bugün 2 bin 86 yeni polisimizle birlikte emniyet teşkilatımız daha da güçlenecektir”

”Bugün 2 bin 86 yeni polisimizle birlikte emniyet teşkilatımız daha da güçlenecektir. Bu vesileyle ülkemizin dört bir köşesinde 81 vilayetimizin tamamında asayişi, güvenliği ve huzuru sağlamak amacıyla gece gündüz demeden fedakarca görev yapan tüm polislerimize teşekkür ediyorum. Milletçe kendimizi huzur ve güvende hissediyorsak, bunun arkasında tüm birimleri ve kademeleriyle emniyet teşkilatımızın emeğinin yer aldığını çok iyi biliyoruz. Polislerimiz sorumluluğu ağır mesleği şan ve şerefle yaparak insanın en başta gelen ihtiyacı olan güvenlik talebini karşılıyor. Sizler ifa ettiğiniz ve edeceğiniz görevlerle aynı zamanda devletimizin bekasının, milletimizin esenliği ve toplumsal barışımızın teminatısınız. Asayişle birlikte diğer alanımdaki kazanımların baş aktörlerinden biri mensubu olduğunuz emniyet teşkilatıdır. Asrın felaketi olarak nitelenen depremler sonrasında emniyet birimlerimiz süratle harekete geçti. Polisi, bekçisi, jandarması, korucusu, askeriyle tüm güvenlik güçlerimiz depremzedelerimize yardım için adeta seferber oldu. Polislerimiz, arama kurtarma çalışmalarından yardım dağıtımına, yağmacılarla mücadeleden asayişin teminine kadar her konuda aktif sorumluluk üstlendi. Rabbim bizleri bir daha benzer afetlerle karşı karşıya bırakmasın niyazında bulunuyorum.”

”Üstünden değil 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz’u unutmayacağız”

”7 sene önce uçak ve silah sesleri ile başlayan karanlık bir geceyi, milletimizin direnişi sayesinde kardan daha aydınlık bir sabaha çevirdik. Demokrasi tarihine altın harflerle yazılan 15 Temmuz kıyamımızı 85 milyon olarak hep beraber yeniden hatırladık. Kayıplarımızın dinmeyen sızısı yüreğimizi kavururken, maruz kaldığımız ihanetin büyüklüğü karşısında öfkemiz daha da arttı. Hem tanklara karşı meydan okumanın gururunu hem de kendi silahıyla vurulmanın acısını beraber yaşadık. Üstünden değil 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz’u unutmayacağımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettik. Bilhassa Özel Harekat Başkanlığı ve Havacılık Dairesi Başkanlığına yönelik yapılan kalleşliği hiçbir zaman unutmayacağız. Şehitlerimizin aziz hatıralarına daima sahip çıkacağız. 15 Temmuz gecesi 253 vatan evladını şehit verdik. Şehitlerimiz arasında 63 polisimiz bulunuyordu. Sadece Gölbaşı’nda 51 kahramanımız şehit edildi. Şehitlerimizden geriye kalan eşyalar, o gece burada yaşanan vahşeti, FETÖ’cülerin canavarlığının boyutunu bizlere hatırlatmaktadır. İnsanlık böyle bir ihanet, böyle bir alçaklık görmemiştir.”

”Göçmen meselesinin çözüme kavuşturulmasının da yolu terör örgütleriyle mücadele etmekten geçmektedir”

”Şimdiye kadar 600 bine yakın sığınmacı terörden arındırılan bölgelere geri döndü. Göçmen meselesinin çözüme kavuşturulmasının da yolu terör örgütleriyle mücadele etmekten geçmektedir. Suriye ve Irak’ta terör saldırıları devam ettikçe sığınmacıların ülkelerine dönmeleri beklenenden daha fazla vakit alacaktır. Ana muhalefetin sığınmacılara yaklaşımı insani değil. Denetimler sıkı şekilde devam ediyor. Son iki ayda 36 bin düzensiz göçmen yakalandı, bunlardan 16 bini sınır dışı edildi. Suça karışanlar toplumun huzurunu kaçıranlar sınır dışı ediliyor. Bu meseleyi kültürümüze, inancımıza ve hukuka uygun şekilde hal yoluna koyacağız. Sığınmacılara yönelik nefret söylemlerine yer vermek bize yakışmaz. Yasa dışı göç sorununa karşı kalıcı çözüm sunmaya devam edeceğiz.”

 

Exit mobile version