Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kızılay’a yönelik eleştirilere sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, depremin vurduğu Osmaniye'ye gitti. Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.

erdogandan kizilay elestirilerine tepki habermeydan

Türkiye’yi derinden sarsan depremin vurduğu illerden olan Osmaniye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, incelemelerde bulundu. Daha sonra Erdoğan burada konuşma yaptı. Konuşmasında enkaz kaldırma çalışmalarında sona geldikçe maalesef acıyla beraber kayıpların sayısının da arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, son bilgilere göre deprem bölgesinde yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bini geçtiğini, 115 bin kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

”Yüreğime düşen ateşi anlatmakta kelimeler yetmez. Dünkü depreme Kahramanmaraş’ta yakalandık. Bu depremde de kayıplarımız oldu. Hatay ve Kahramanmaraş’ı tekrar ziyaret ettik. Birileri önemsizleştirmek istese de insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuz gerçektir. Gerek depremin etkilediği bölgenin genişliği gerek kış koşulları ilk etapta çalışmalarımızı zorlaştırmış olsa da deprem anından itibaren tüm imkanlarımızı şehirlerimiz için seferber etmiş durumdayız. Arama kurtarmadan destek, yardım, güvenliğe kadar tüm hizmetler için 271 bin görevlimizle vatandaşlarımızın imdadına koştuk.”

”Böyle vicdansızlık olur mu?”

”Afet bölgesine 13 bin iş makinesi sevk ettik. Ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler devlet yok diyorlarsa da bunların gören gözü kör, duyan kulağı sağır kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren devlet 11 ilimizde yerini almıştır.  Çıkmış biri Kızılay nerede diyor, be ahlaksız be namussuz be adi… Böyle vicdansızlık olur mu? Günde 2.5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca bulaşmak yenilir yutulur değil. 300 bin çadır kuruluyor. 376 bin vatandaşımızı yurtlarda misafir ediyoruz.

”1 yılda bu kalıcı konutları Allah’ın izniyle yetiştireceğiz”

Konteyner kentimiz de yakında hizmete girecek. Tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Çiftçilerimize her türlü desteği veriyoruz. Kalıcı konutların inşasıyla ilgili adımları atmaya başladım. 1 yıl bize müsaade edeceksiniz. 1 yılda bu kalıcı konutları Allah’ın izniyle yetiştireceğiz. hasar tespit çalışmaları tamamlanmak üzere. 1 milyon 123 bin binanın incelemesi yapıldı. 139 bin binadaki 458 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Osmaniye’de de 5575 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu görüldü. Tüm raporlara e-Devlet üzerinden ulaşılabilir.

”Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz”

Biz ağırına hafifine bakmadan şehirlerimizi yeniden inşa edecek bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Altyapı hizmetleri de kontrollü bir şekilde verilmeye başladı. Yollarımızın da tamamı açıktır. Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Toplam 70 bin köy evimizi kendi mimarisine uygun bir şekilde yapıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Osmaniye’de 1361, Adana’da 701, Adıyaman’da 8 bin 21, Diyarbakır’da 2 bin 927, Elazığ’da 386, Hatay’da 14 bin 141 köy evi yapılacak. Kahramanmaraş’ta 12 bin 135, Kilis’te 1002, Malatya’da 17 bin 990, Şanlıurfa’da 2 bin 54, Gaziantep’te 9 bin 130 köy evi inşa edilecek.

 

 

Exit mobile version