Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Karadeniz doğalgazı ile ilgili müjde

2022'nin son Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de keşfedilen toplam 710 milyar metreküp doğalgazın uluslararası piyasadaki fiyatının 1 trilyon dolar olduğunu açıkladı.

erdogan dogalgaz mujdesi habermeydan

Yılın son Kabine toplantısı sonrası günlerdir merakla beklenen müjde açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir doğalgaz rezervi daha keşfedildiğini açıklarken detayları anlattı.

Erdoğan: ”Fatih sondaj gemimiz Çaycuma’da 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. Açacağımız yeni tespit kuyularıyla bu rakamın yukarı yönlü revize edilmesini bekliyoruz. Bölgeye komşu jeolojik sahalardaki benzer keşiflere de kapı aralayacaktır. En kısa zamanda yeni sondajlara başlayacağız. Bir diğer müjdeli haberimiz; dünyanın alanında en yetkin ve güvenilir rezerv değerlendirme şirketi sahada açtığımız 13 kuyunun 3 boyutlu mod ellemelerini çıkarttı. Detaylı analiz neticesinde daha önce ilan ettiğimiz 540 milyar metreküp rezervimiz 653 milyar metreküp olarak rezerve edildi. Böylece 170 milyar metreküp artarak toplamda 710 milyar metreküpe ulaştı. Bugünkü rakamla uluslararası piyasalarda karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. Bu yüzden 2023 çok önemli. 85 milyon hep birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük değerini ülkemize kazandırmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Akdeniz’deki keşif çalışmalarımıza da ağırlık vereceğiz. Rabbimizin yardımı ve ekranları başında bizi izleyen milletimizin desteği 2023 ve sonrasında sürekli yeni müjdelerle kamuoyunun huzuruna çıkmayı ümit ediyoruz. Sadece İstanbul ve Çanakkale’deki köprülerimizle değil enerji köprüleriyle de doğuyu ve batıyı birbirine bağlayacağız. Amacımız, petrol ve doğal gazda dışa bağımlılığımızı bir an evvel tamamen kırarak, Türkiye’nin enerji bağımsızlığını ilan etmektir. Özel ve kamu günlük yurt içi petrol üretimimiz bugün itibarıyla 80 bin varile ulaştı. Önümüzdeki yıl üretimimizi 100 bin varile çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Exit mobile version