Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin’e destek açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Filistin davasına desteğimizi sürdürdük, sürdüreceğiz'' dedi.

Erdogandan Filistine destek aciklamasi habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin’e destek açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı, başkent Ankara’da törenle karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

”Malumunuz Sayın Abbas son olarak geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Türkiye’yi ziyaret etmişti. O günden bu yana kendisiyle olan yakın temasımızı farklı vesilelerle devam ettirdik. Bugünkü görüşmelerimizde Filistin’deki gelişmeleri ele aldık. Atılabilecek adımları, ikili görüşmemizde değerlendirme imkanımız oldu. Filistin devletinin kapasitesinin güçlendirilmesine desteğimizi teyit ettik. Başta BM olmak üzere uluslararası camianın Filistin meselesine angaje olması mühimdir. Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Filistin’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Bölgede adil ve kalıcı barışın tek yolu iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçmektedir. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri kabul edemeyiz. Filistinlilerin birlik ve uzlaşısı, bu süreçteki temel unsurlardandır. Filistinlilerin birlik ve uzlaşısı, bu süreçteki temel unsurlardandır. Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya, Filistin halkının güvenliğini artırmaya yönelik her gayreti tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. BM parametreleri temelinde 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması tüm bölgemizin barış ve istikrarı için şarttır. Türkiye her daim Filistin’in uluslararası arenada bağımsızlığını savunmaktadır.”

 

Exit mobile version