Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu davasıyla ilgili ilk açıklama

Mardin’de yapılan toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. İlk kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı hapis ve siyasi yasak cezası hakkında konuşan Erdoğan, “Bir taraftan gülüyor bir taraftan üzülüyoruz. Herkesin kafasında bir başka niyetin olduğu cümle alemin malumu. Şimdi birileri mahkeme kararı bahanesiyle masanın içindeki hesaplaşmayı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani imamoglu davasi aciklama habermeydan

Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda düzenlenen “Mardin Derik Ovası Sulaması”, “Midyat-Nusaybin Yolu”, “Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme” ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezası hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu.

“Bizim gündemimizde eser, hizmet, yatırım, proje, huzur, güven, umut, vizyon var. Muhalefette ne var, tam takır. Gücümüzü sizden aldık. Eksiklerimiz olabilir, hatalarımız da vardı. Biz bunların hepsini telafi ettik, aştık. Yaptıklarımız veya yapmadıklarımızla ülkemize ve milletimize zarar vermedik. Maalesef uzunca bir süredir tek parti faşizmi artığı zihniyetin temsilcileri durumundaki tiplerle muhatabız. Hizmet adına, köken ve meşrep istismarı dışında bir şeyleri olmayan karikatür tiplerin tek malzemesi yalan, iftira ve çarpıtma. Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın gerisinde aynı faşist zihniyet var. Aslında tartışmanın ne şahsımla, ne milletimizle ilgisi yok. Bir şahsın hakimlere hakaret nedeniyle aldığı mahkumiyetten ibaret. Ortada ne bir fikir tartışması ne bir hizmet mücadelesi var. Kararın ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor bir taraftan üzülüyoruz.” şeklinde konuştu.

Anayasa’nın 138’inci maddesine göre hakimler bağımsız olarak görevlerini yaparlar. Mahkemelerin verdikleri her kararı beğenmek zorunda değiliz. Bizim de eleştirdiğimiz kararlar olmuştur. Ama bu mahkeme kararlarını tanımama hakkını vermez. Hayatımız yasaklarla mücadele ile geçti. Çözümü milli iradede bulduk. Kendisine altılı masa denen muhalefet cenahı karşımıza bir isim çıkaramadı. Şimdi birileri bir mahkeme kararını bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Bunun adı tek parti faşizmi. Biz bunu yutmayız. Dün darbeciler, vesayetçiler üzerinden milli iradenin ardından dolanıyorlardı bugün yargı kararının ardından dolanıyorlar. Henüz ortada biten bir yargı kararı yoktur. Önce İstinaf’a, sonra Yargıtay’a gidecek. Mahkemenin hatası varsa orada düzeltilir. Bizi aynı oyuna alet etmeye çalışıyorlar. Biz bu oyunun içinde yer almadık, almayacağız. Bizim için Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, sözünü söylüyor. Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka bir iş yapmayan altılı masa yürekleri yetiyorsa adaylarını ilan etsin. Yeter ki çamura yatmadan adayımız şudur cesaretini göstersinler. Biz de kiminle kapışacağımızı, kiminle vizyon yarıştıracağımızı bilelim. Ne 2014, ne 2018 seçimlerinde karşımıza çıkardıkları adaylar böyle bir hava oluşturabildi.” dedi.

Öte yandan Erdoğan, Mardin Havalimanı’nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini duyurdu.

 

Exit mobile version