Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzede öğrencilere müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, konuşmasında deprem bölgesindeki öğrencilere müjdeyi verdi.

Erdogandan depremzede ogrencilere mujde habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzede öğrencilere müjde.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasilerin seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Adana mitinginde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Adana’yı çok sevdiğini belirterek konuşmasına başlayan Erdoğan, ”6 Şubat depreminde Adana ile 11 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımı rahmetle yad ediyorum. Depremin hemen ardından 8 Şubat’ta Adana’daydım. 11 ilimizin her birini defalarca ziyaret ettim. Hem milletimizle dayanışmamızı gösterdik hem çalışmaları yerinde takip ettik.Şehirlerimizi ayağa kaldıracak inşa ve ihya faaliyetlerini dünyada eşi benzeri görülmemiş hızla yürütüyoruz, enkazları tamamen kaldırdık. 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 binin temelini attık. Bizde icraat var. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacak bunun 319 binini de 1 yıl içinde teslim edeceğiz. Ama biz Adana’da daha kapsamlı bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Muhalefet kentsel dönüşümden anlamaz. Büyük yükün altından ancak biz devlet ve millet el ele vererek kalkabiliriz. Bunu başaracağımıza da yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Depremzede öğrencilere ek kontenjan müjdesi

”Deprem bölgesinde lise öğrencilerine bir müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesindeki devlet üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrencilerimiz için birer kişilik yer tesis edilecektir. Gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Biz hep milletimizle yürüdük. Dün milleti vesayetle, terör örgütleriyle tehdit ediyorlardı. Bugünde kendileri gibi düşünmeyen herkesi hesap soracağız diyerek tehdit ediyorlar. Kamu görevlilerini tehdit ediyorlar. Bu ülkeye hizmet veren iş adamlarını tehdit ediyorlar. Sanatçıları, sporcuları, sivil toplum kuruluşlarını tehdit ediyorlar. Bunların zihniyeti millete parmak sallayan tek parti faşizmi zihniyetidir. Bunlar iktidarı milletin gönlüne girme de değil zorla elde etmede arayan milli irade düşmanlarıdır. Bunların milletin değerlerine, kazanımlarına tahammülü yok. Öyle kibirliler ki her fırsatta göbeğini kaşıyan adam diyerek, makarnacı diyerek millete hakaret etmekten çekinmezler. Sizler 14 Mayıs’ta bu irade düşmanlarına hak ettikleri dersi sandıkta vermeye hazır mısınız?”

 

Exit mobile version