Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem bölgesinde açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gitti. Erdoğan, ''8 bin 574 can kaybı, 49 bin 133 yaralı, 6 bin 444 yıkılan bina bulunuyor. Devletin kurumları iş başında, enkazlardaki çalışmalar sürüyor'' açıklamasında bulundu.

erdogan deprem bolgesi habermeydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başlıkları;

Pazartesi 04:17’de gerçekleşen deprem felaketi 10 vilayetimizi vurdu. 10 vilayetimizin merkezi de burasıydı. Kahramanmaraş’ta bu deprem ilk adımı burada yaşadık ve ondan sonra da dalga dalga 10 vilayetimizde gerçekleşti. Ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

1 yıl içinde 10 ilde deprem konutları yapacağız. Şuanda vatandaşlarımdan Antalya, Alanya, Mersin gibi illerdeki otellerle görüşmeler yapıldı. Buralara yerleşmek isteyenleri buralara yönlendirip imkanları seferber edeceğiz.

Deprem bölgesinde çalışmalar hızlanacak, aksaklıklar giderilecek. AFAD dışındaki açıklamalara itibar etmeyin. Şu anda her ailemize 10 biner lirayı ulaştırmayı planladık.

Bütün imkanlarımızı seferber ettik ve devlet tüm imkanlarıyla başta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle birlikte yürütmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Pazarcık’a gitmesi bekleniyor. Erdoğan’ın, daha sonra Hatay’da da inceleme yapması planlanıyor.

Exit mobile version