Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani’ye Togg hediye etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Katar’da resmi törenle karşılandı. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye, Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'u hediye etti.

Cumhurbaskani Erdogan2 habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani’ye Togg hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Katar’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir araya geldi. Erdoğan ve Al Sani, Lusail Sarayı’ndaki baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Katar Emiri Al Sani, görüşme esnasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Katar’da gerçekleştirilen FIFA 2022 Dünya Kupası finalinde oynanan ve Arjantinli futbolcu Lionel Messi’nin imzaladığı topu gösterdi.

Görüşmelerden önce Erdoğan, Al Sani’ye “Gemlik mavisi” renkteki Togg’u hediye etti, iki lider Lusail Sarayı’nın avlusunda bir süre Togg’u inceledi. Al Thani, daha sonra kendisine hediye edilen TOGG’un direksiyonuna geçti.

Görüşmede, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut işbirliğinin daha da ilerletilebilmesi için yapılacak çalışmaların ele alınması ayrıca küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişi gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti sırasında Türkiye ile Katar arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50’nci yıldönümü nedeniyle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani arasında ortak bildiri imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, körfez ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretler çerçevesinde Katar’ın ardından yarın Birleşik Arap Emirlikleri’ne geçecek.

 

Exit mobile version