Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsveç bizden NATO desteği beklemesin

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Büyükelçiliğimiz önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenler NATO'ya üyelik başvuruları konusunda bizden herhangi bir hayırhahlık beklemesin" dedi.

cumhurbaskani erdogan isvec aciklamasi habermeydan

İsveç’in, aşırı sağcı görüşleriyle bilinen, Danimarka merkezli ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan’ın, Cumartesi günü Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği yakınlarında Kuran yakmasına Türkiye tepki göstermişti. Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 3 saatlik toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına ilişkin çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Hiçbir birey, ne Müslümanların ne diğer din ve inanç mensuplarının kutsallarını aşağılama özgürlüğüne sahip değildir. İsveç’teki çirkin eylem en başta Müslümanlar olmak üzere insanların temel hak ve özgürlüklerine saygı duyan herkese yapılmış hakarettir. Bu alçak saldırının Türkiye büyükelçiliğinin önünde gerçekleşmesi bizim açımızdan milli mesele haline dönüştürüyor. Bu zihniyet uzunca süredir eli kanlı terör örgütlerine kucak açmayı da demokrasi kılıfıyla meşrulaştırmaya çalışıyor. Haçlı Seferlerinden beri Avrupa’da İslam ile Türk kavramının eş tutulduğunu biliyor, bundan da milletçe iftihar ediyoruz. Rabbimizin koruması altındaki Kuran-ı Kerim, bir Haçlı artığının onun nüshasını yakmasıyla asla zarar görmez. Büyükelçiliğimiz önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenler NATO’ya üyelik başvuruları konusunda bizden herhangi bir hayırhahlık beklemesin. Türkiye Cumhuriyeti’nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz. Madem terör örgütleri mensuplarını ve İslam düşmanlarını bu kadar seviyorlar, öyleyse kendilerine ülkelerinin savunmalarını da onlara havale etmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version