Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli deprem bölgesinde

Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen bölgeleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

erdogan deprem bolgesinde aciklama2 habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli deprem bölgesinde son durumla ilgili AFAD İl Kooordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında satır başları:

”Ülkemizin 6 Şubat’ta ardı ardına yaşadığı deprem felaketinden bu yana iki hafta geçti. Arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği yardım faaliyetlerinin düzene girdiği bir dönemde tekrar Kahramanmaraş’tayız. Kahramanmaraş yaralarını sarmaya devam ediyor. Dünyada eşi benzeri görülmemiş deprem felaketlerinin ardından yardım ve destek faaliyetlerinde 41 binden fazla görevli, 3 bin iş makinemiz mevcut. Konteyner sayısı 3 bini, hayatını sürdüren insan sayısı 300 bini buldu. Geçici barınmaya yerleştirilen kişi sayısı 58 bini geçti. Kahramanmaraş’ın üçte biri oturulamaz hale gelmiştir. Az orta ağır hasarlı demeden tüm inşaatları sıfırdan ele almak suretiyle inşa ve ihya edecek, Kahramanmaraş’ı depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz.”

6 BİNİ AŞKIN ARTÇI DEPREM

”Halen devam eden 6 bini aşkın artçı sarsıntının yol açtığı tehlikelere rağmen ekiplerimiz çalışmalarını yürüttü. 71 binin üzerine bağımsız birimin enkazı kaldırıldı.Yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı 118 bin binadaki 412 bin bağımsız birim tahliye edildi. Orta hasarlı, 24 binden fazla binadaki 133 bini aşkın bağımsız birimdeki vatandaşımızın geçici barınma merkezi veya güvenli yerlere nakli sağlandı.”

ENKAZ ALTINDAN 114 BİN 834 KİŞİ KURTARILDI

”Enkaz altından kurtarılan kişi sayısı 114 bin 834’ü buldu. Halen kaldırılmakta olan enkazlar bittikten sonra yakında bu sayı kesinleşecektir.”

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

3 milyon 108 bin bağımsız bölümün az hasarlı veya hasarsız olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın gerçekleştirdiği hasar tespit çalışmalarını bitirmek üzere. Vatandaşlarımız elektronik devlet sisteminden evlerinin hasar durumları ile bilgilerine ulaşılabiliyor. Ülkemizin çeşitli yerlerinden 12 binin üzerinde ağır iş makinası enkaz kaldırma ve altyapı faaliyetlerine katıldı. MSB, Emniyet, Jandarma teşkilatlarımıza ait olmak üzere kurtarma yardım ve tahliye çalışmalarına iştirak etti.

Enkaz altı ve duvar arkası görüntüleme sistemleri de arama kurtarma faaliyetleri aktif olarak kullanıldı. Kızılay başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, belediye, gönüllü ekiplerimizin depremzedelerimizin yanındadır. Günde 2 milyon 400 bin vatandaşımıza sıcak yemek ikramı yapılıyor.

EĞİTİM ÖĞRETİM AÇIKLAMASI

İlk ve orta dereceli okullarımızın her birinin durumunu ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Adana, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa’da eğitim 1 Mart, Gaziantep ve Osmaniye 13 Mart, Hatay, Kahramanmaraş için 27 Mart olarak belirledik. Devam şartı aramayacağız. Diğer illere naklini almak isteyen öğrencilerimize her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Diğer illerde eğitimi devam edebilecek pansiyonlu okullarına geçiş yapabilecekler.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: Bu büyük felaket mucizelerle anlam kılınmış içinde sır olan bir olay gibi geliyor bana. Tüm ihtiyaçlar karşılanacak, bu konuda MHP olarak sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız.

 

Exit mobile version