Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde gençlerle gerçekleştirdiği buluşmada gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdogan genclerin sorularini yanitladi habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin sorularını yanıtladı.

Seçim süreciyle ilgili bir soru üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,”Ben meydanların diline inanırım. Anketlere filan inanmam. Meydanların dili neyse o bizim için çok önemli. Burada da gençlerle, öğrencilerimizle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde sizlerle beraber olmak bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.

”Cezaevlerinde iddia edildiği gibi bol miktarda gazeteci, basın mensubu yok”

”Cezaevlerinde iddia edildiği gibi bol miktarda gazeteci, basın mensubu yok. Bunlar yalan. Bu iddialarda bulunanlara söylüyoruz, verin bu isimleri bize, kimmiş öğrenelim. Adalet Bakanıma da zaman zaman söyledim bu iddiaları araştır diye, bunlar hep yalan. Ben fikir suçundan içeriye girmiş bir başkanım, 4 ay 10 gün cezaevinde yattım. Ben belediye başkanıyken bir milli eğitim bakanlığının kitabındaki şiiri okudum diye. Ben kimseyi vurmadım, öldürmedim, Selo’nun yaptığını yapmadım. Bu şiir Ziya Gökalp’e ait bir şiirdi. Hani cezaevinde nerede bir basın mensubu varsa bilelim. Bunların birçoğu affedersiniz hırsızlık, silah kaçakçılığı gibi suçlardan içeridedir ve bunların gazetecilikle bir ilgisi yoktur.”

”IMF ile olan ilişkilerimizi bitirdik, kendi kaynaklarımızla ayaktayız”

”Millet İttifakı’nın ekonomi takımı kimlerden oluşuyor diye şöyle düşündüğümde, bunlar ismi cismi çok belli olan tipler değil. Fakat tabii bu CHP ne yapıyor? Yine kapalı kapılar arkasında, otellerde IMF’nin temsilcileriyle görüşüyor. Aynı zamanda İYİ Parti’den bir zamanlar Merkez Bankası’nın sözde başkanı olan zat, o da onunla beraber, birlikte görüşmeler yapıyorlar. Bu görüşmelerden sonra da bizim için ‘Bu hükümetin IMF’ten borç alması lazım.’ Ya biz IMF’den niye borç alalım? Ben Kılıçdaroğlu muyum? Londra’nın tefecilerinden 300 milyar dolar borç taahhüdü almış. Tefeciden borç alınır mı? Eğer para kaynağı tefeciler olursa adamı gömerler. ‘Biz asla böyle bir şeye yönelmeyiz’ dedik ve biz IMF ile olan ilişkilerimizi bitirdik, kendi kaynaklarımızla ayaktayız ve şu anda tefecilere mefecilere hiç ihtiyacımız yok. 2013-2023 10 yıl geçti ve biz buralardan elimizi eteğimizi kestik, kendi kaynaklarımızla yola devam ediyoruz.

Savunma sanayinden tutun işte en son enerjide, Karadeniz’de doğal gazı da çıkardık mı? Çıkardık. Şimdi 1 ay doğal gazı ücretsiz olarak evlere veriyoruz ve 1 yıl boyunca da 25 metreküp tenzil edilmek suretiyle vatandaşlarımızı doğal gaza bu noktada muhtaç olmadan evlerinde, mutfağında enerji olarak kendi yerli doğal gazımızı kullanmaya başladı. Bu noktalara geldik. İnşallah seçim sonrası bu süreç daha da farklı gelişecek.”

”HÜDA-PAR’ın terör örgütüyle alakası yok”

“HÜDA-PAR’ın terör örgütüyle anılması olayı tamamen HDP’nin kendisine çıkış yolu aramasından kaynaklı. HÜDA-PAR’ın terör örgütüyle alakası yok. Böyle bir durum söz konusu olsa birlikte yürümemiz söz konusu olmazdı. Kürt vatandaşlarımızın siyasallaşması noktasında birlikte bu yolda yürüyelim istedik. Yerli, milli, vatanseverlik konusunda HDP ile mukayese edilmeyecek konumları var. Reddediyorlar, alakamız yok diyorlar. Bu yakıştırmaları kabul etmemiz mümkün değil.”

”Kiralarda fahiş artışlar yapanları yargı yoluyla analarından doğduğuna pişman edeceğiz”

”Öğrenciler için en önemli çıkış noktası yurtlarımız. Yurt itibarıyla sıkıntımız yok. Şu anda Türkiye genelinde 850 bin öğrenci kapasiteli yurdumuz var ancak bazı yurtlarımızı depremzedeler için kullandık. Kiralarda fahiş artışlar yapanları yargı yoluyla analarından doğduğuna pişman edeceğiz. Öyle rastgele istediğin gibi kira koyamazsın. Hepsini bakanlığımız vasıtasıyla belli bir standarda oturtup üzerlerine gideceğiz” açıklamasında bulundu.”

 

Exit mobile version