Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle buluştu

Balıkesir'deki depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Verilen sözler yerine gelecek" dedi.

Erdogan depremzedelerle bulustu habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle buluştu.

Erdoğan, Bandırma’da Bor Karbür Üretim Tesisi’nin açılışı sonrasında, Eti Maden Genel Müdürlüğünün Balıkesir’deki sosyal tesislerinde, kente getirilen depremzedelerle buluştu.

Depremzede vatandaşlarımızla birlikte yemek yiyen Erdoğan, burada hem depremzede vatandaşlarımızı dinledi, hem de onlara yaptığı konuşmasında deprem bölgesinin yeniden hızlıca inşa edilerek verilen sözlerin yerine getirileceğini açıkladı.“Madenciler, ciddi kurtarma çalışması yürüttü”

Konuşmasına devam eden Erdoğan, “Sağ olsun tüm madenci kardeşlerim buralarda çok kararlı, ciddi kurtarma, arama çalışmalarını sürdürdüler ve bununla birlikte yurt dışından gelen birçok arama kurtarma ekibi bize yardımcı oldu. Yani adeta dünyada ortak bir operasyonu gerçekleştirdik. Ve hala çalışmalar devam ediyor. Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu enkaz kaldırma çalışmalarıyla beraber, peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik temel atma çalışmalarımızı başlattık. Şimdi bundan sonra buralarda inşaatlarımızı yükselteceğiz ve sürat ile de inşa ve ihya çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.Depremde ölenlere Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mekanları cennet olsun. Onlar zaten şehitler safında. Ve içinizde yakınlarından ölenler varsa sizlere de başsağlığı diliyorum. Şu anda yaralı olarak şifa bekleyen kardeşlerime, Rabb’imden şifalar diliyorum. Onlara da Rabb’im inşallah en yakın zamanda şifalarını lütfetsin” dedi.

Exit mobile version