Cumhurbaşkanı Erdoğan: 11 ilimizi dünyanın en büyük şantiye sahasına dönüştürdük

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

11 ilimizi dunyanin en buyuk santiye sahasina donusturduk habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 11 ilimizi dünyanın en büyük şantiye sahasına dönüştürdük.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülderen Mahallesi TOKİ Konutları’nda düzenlenen “Yeniden Daha Güçlü Anadolu” 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Kardeşlik, barış ve tarih şehri Hatay’da çok önemli bir tören vesilesiyle beraber olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizleri buluşturan Rabb’ime sonsuz hamdolsun. ‘Hatay’ı alın.’ dedik ve aldınız. Hatay 1 Nisan’da gerçek belediyecilikle tanıştı. Öncelikle Hatay’a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. Bundan 7 ay önce çok çekişmeli geçen bir yerel yönetimler seçimi yaşadık. 31 Mart seçimleri sürecinde en fazla örselenen, hırpalanan, tartışma konusu yapılan şehirlerimizin başında Hatay geliyordu. Geriye dönüp baktığımızda üzüntü verici hadiselere şahit olduk. Hataylı kardeşlerimiz depremin yaralarını sarmaya çalışırken maalesef başkaları da kendi aralarında koltuk kapmaca oynuyordu. Hatay, belediyecilik hizmetlerinde bakımsızlığa terk edilmişti. Hatay gündelik siyasetin ayak oyunlarının kurbanı olmuştu. Cumhur İttifakı olarak Hataylı kardeşlerimizin çığlıklarına kulak verdik. Tek gündemi Hatay’a hizmet olacak bir kadroyla sizlerin huzuruna çıktık.”

Depremin hemen ardından 3 ay gibi kısa bir sürede 180 bin konutun yapımına başladıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece 11 ilimizi dünyanın en büyük şantiye sahasına dönüştürdük. Bugün deprem bölgemizde 1900 şantiyede ve 4 bin 333 köyümüzde 160 bin mimar, mühendis ve işçi kardeşimiz canla başla çalışıyor. Şu ana kadar 350 bin 430 konut ve iş yerimizin ihalesini gerçekleştirdik. Bunlardan 18 bin 404’ü Hatay’da olmak üzere 101 bin 254 tanesini teslim ettik.” dedi.

Alandaki vatandaşlara “Hazır mısınız?” diye seslenerek “Tek vatan, tek bayrak, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep beraber kardeş olacağız.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bugün Hatay’ımızda 7 bin 856, Malatya’mızda 6 bin 759, Gaziantep’imizde 5 bin 259, Kahramanmaraş’ımızda 3 bin 135, Adıyaman’ımızda 3 bin 108, Adana’da 648, Diyarbakır’ımızda 641, Elazığ’ımızda 569, Şanlıurfa’mızda 17, Kilis’imizde 9, Osmaniye’mizde 1310 olmak üzere toplamda 29 bin 311 yuvamızın daha kuralarını çekerek hak sahiplerine teslim ediyoruz. Böylece 130 bininci afet konutumuzun anahtarlarını depremzedelerimize teslim etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.”

Hatay’da toplam 152 bin 959 hak sahibi olduğu bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“11 ilimizde ise toplam 442 bin 709 hak sahibi bulunuyor. Bu yılın sonuna kadar 201 bin 688 ev ve iş yerimizin daha anahtarlarını sahiplerine teslim edeceğiz. 2025 yılı sonunda 452 bin 958 konut, iş yeri ve ahırı teslim etmiş olacağız. Deprem bölgesinde evine girmeyen hiçbir hak sahibimiz kalmayacak. Bir defa şunu çok açık ve net söylemek isterim. Biz meydanlarda verdiği sözü göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz ahdine, vadine, millete verdiği sözlere sadık bir yönetimiz. Biz ‘bir şeyi yapacağız’ dersek, Allah’tan bir mani olmazsa yaparız.”

Exit mobile version