Çiftlik Bank kurucusu Tosuncuk’a 88 bin 302 yıl hapis istemi

Çiftlik Bank davasında, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın da dahil olmak üzere 20 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Mehmet Aydın'ın toplamda 88 bin 302 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Davanın kritik isimlerinden ve "kara kutu" olarak anılan tutuksuz sanık Osman Naim Kaya ise yeniden tutuklandı.

tosuncuk habermeydan

Çiftlik Bank kurucusu Tosuncuk’a 88 bin 302 yıl hapis istemi…

Çiftlik Bank davasında, ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, ağabeyi Fatih Aydın ve 20 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Mehmet Aydın’ın toplam 88 bin 302 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi. “Kara kutu” olarak anılan ve tutuksuz yargılanan Osman Naim Kaya ise yeniden tutuklandı.

Savcı mütalaasında, Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Osman Naim Kaya’nın “Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık” suçundan 4 bin 414 kez ve ayrıca “suç örgütü kurma” ile “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından toplamda 88 bin 302’şer yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Diğer sanıklar için ise farklı oranlarda hapis cezaları talep edildi.

Tutuklu sanıklar Mehmet ve Fatih Aydın, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti. Tutuksuz sanık Osman Naim Kaya ise, “Suç işlendiğinde Türkiye’de bile değildim. Adli kontrol ile serbest kalma durumumun devam etmesini istiyorum” dedi. Mahkeme, Mehmet ve Fatih Aydın’ın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dostdoğru’nun kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmasına, diğer 14 sanık hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesine hükmetti. Duruşma, sanıkların esasa ilişkin savunmalarını yapmaları için ertelendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 5 ayrı iddianamede, Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’a “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık” ve “Ticari şirket faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık” suçlarından toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Exit mobile version