CHP, Tanju Özcan’ı parti üyeliğinden ihraç etti

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP üyeliği, CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından yapılan toplantıda kesin bir kararla sonlandırıldı. Ancak Tanju Özcan, YDK'ya savunma vermek için toplantıya katılmadı.

tanju ozcan habermeydan

CHP, Tanju Özcan’ı parti üyeliğinden ihraç etti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 20 Temmuz’da CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından ‘tedbirli’ olarak ‘kesin çıkarma cezası’ istemiyle disipline sevk edildi. YDK, Tanju Özcan ile beraber toplam 9 dosya için toplanmıştı. Toplantı, CHP Genel Merkezi’nde basına kapalı olarak gerçekleşti ve yaklaşık 5 saat sürdü.

Disipline sevk edilmesinin ardından Bolu’dan Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşü gerçekleştiren Tanju Özcan, sağlık sorunu nedeniyle 20 Temmuz’daki YDK toplantısına savunma vermek için katılamadı. Özcan, genel merkeze sağlık durumuna ilişkin bir rapor gönderdi.

YDK, Tanju Özcan ile ilgili kararını almak için savunmasının alınmasını 26 Temmuz’a erteledi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ihracına karar verdi. Tanju Özcan savunma yapmaya gelmedi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yüksek Disiplin Kurulu’nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir.” denildi.

Exit mobile version