Chıkhladze, bilinen adıyla ‘Gölge’, İstanbul’da yakalandı

14 Temmuz tarihinde İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonla, Janıyev suç örgütünün önemli yöneticilerinden ve "Gölge" lakaplı Guram Chıkhladze, INTERPOL tarafından aranmaktayken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

chidladze habermeydan

Chıkhladze, bilinen adıyla ‘Gölge’, İstanbul’da yakalandı.

“Gölge” lakaplı Guram Chıkhladze, Janıyev suç örgütünün önemli yöneticilerinden biri olarak bilinir ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Küçükçekmece’de gerçekleştirilen bir operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.

Chıkhladze’nin, Türkiye’deki örgüt üyelerini ve örgüt adına gerçekleştirilen faaliyetleri yönettiği, Türkiye’de zırhlı araçlar ve silahlı korumalarla dolaştığı ve suç örgütünün Türkiye’deki sorumlusu olduğu belirlendi.

Guram Chıkhladze, daha önce 2020 yılında gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” suçundan tutuklanmış olan Rovshan JANIYEV’in ağabeyi Namıq JANIYEVİN liderliğindeki Janıyev suç örgütünün önemli bir yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Chıkhladze’nin Türkiye’de ikamet ettiği sahte isimle Andrıı MALYI olarak bilinmektedir.

Rusya’da birçok cinayetin faili olduğu için Rus makamları tarafından Interpol aracılığıyla tutuklama emri çıkarılan Chıkhladze’nin, emniyet işlemlerinin ardından 15 Temmuz’da adli makamlara sevk edildiği ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Exit mobile version