Bursa’da şafak operasyonu sonucunda 88 şüpheli tutuklandı

Bursa'da, uyuşturucu satıcılarına karşı şafak vakti gerçekleştirilen bir helikopter destekli operasyon düzenlendi ve bu operasyon sonucunda 88 kişi gözaltına alındı.

bursa safak habermeydan

Bursa’da şafak operasyonu sonucunda 88 şüpheli tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına karşı bir operasyon başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda kent merkezinde ve Mustafakemalpaşa ilçesinde önceden belirlenen bir dizi adrese aynı anda şafak operasyonu düzenlendi. Operasyona çok sayıda personel katıldı ve özel harekat polisleri kapıları koçbaşıyla kırarak evlere girdi.

Ayrıca, operasyona havadan helikopter de destek verdi ve çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Bursa’da gerçekleştirilen uyuşturucu satıcılarına yönelik şafak operasyonu hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan yürütülen soruşturma kapsamında; Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce 140 şüpheliye yönelik olarak 19.09.2023 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 88 şüpheli yakalanmış olup, 43 şüpheli cezaevinde bulunmaktadır. Yakalanan şüphelilerin Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde adli işlemleri, 9 şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam etmektedir. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda; 10 gram metamfetamin, 70 gram esrar, 2 kök kenevir, 6 adet tabanca, 293 adet fişek, 2 adet tüfek, 4 adet kartuş, 2 adet hassas terazi ele geçirilmiştir ele geçirilmiştir. Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Exit mobile version