Bugün Meclis’te yeni kabine üyeleri Kurum ve Memişoğlu yemin edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ile Sağlık Bakanlığı'na atanan Kemal Memişoğlu, bugün TBMM Genel Kurulu'nda yemin edecekler.

kurum memisoglu habermeydan

Bugün Meclis’te yeni kabine üyeleri Kurum ve Memişoğlu yemin edecek.

Bugün TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Fahrettin Koca’nın yerine Sağlık Bakanlığı’na atanan Kemal Memişoğlu ile Mehmet Özhaseki’nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanan Murat Kurum’un atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunacak. Bu sürecin ardından TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum’un milletvekilliğinin düşmesi nedeniyle Genel Kurula bilgi verilecek.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, yeni kabine üyelerini yemin etmek üzere kürsüye davet edecek. Kemal Memişoğlu ve Murat Kurum, Anayasa’nın 106. maddesi gereğince TBMM Genel Kurulu’nda ant içerek göreve başlayacaklar. İki yeni bakan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk Kabine Toplantısı’na katılacaklar.

Murat Kurum’un milletvekilliğinin düşmesiyle birlikte TBMM’deki toplam milletvekili sayısı 593’e düşerken, AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı da 264’e gerilemiş oldu.

TBMM Genel Kurulu ilerleyen günlerde Murat Kurum’un boşalan Çevre Komisyonu üyeliği için AK Parti tarafından bir milletvekili bildirilmesi ve ardından komisyon başkanının seçilmesi süreçlerine geçecek.

Exit mobile version