Bu gece başlıyor: Çanakkale’de motokurye yasağı!

Çanakkale'de, bu gece itibarıyla motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı.

motokurye habermeydan

Çanakkale’de motokurye yasağı başlıyor.

Meteoroloji’den gelen uyarıya göre, Çanakkale’de yarın şiddetli fırtına bekleniyor. Bu nedenle Çanakkale Valiliği, kötü hava koşulları sebebiyle il genelinde motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokurye kullanımına yasak getirdi.

Çanakkale Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 04 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 00.00’dan başlayarak aynı gün saat 12.00’ye kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” denildi.

Yarın için hava durumu tahminleri şöyle:

Parçalı ve çok bulutlu bir gün olacak. Trakya’nın bazı bölgeleri ile İstanbul ve Çanakkale çevresinde aralıklı yağışlar, yer yer sağanaklar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Özellikle Trakya ve Çanakkale çevrelerinde yağışların zaman zaman şiddetli olabileceği öngörülüyor. Rüzgarın ise batı bölgelerinde güneyden eserek, yarın (Pazartesi) kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak etkili olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerinde yer yer sis ve pus görülmesi muhtemel.

Exit mobile version