Bolu’daki orman yangını 3. günde kontrol altına alındı

Göynük ilçesindeki Bolu ormanlarında, önceki akşam meydana gelen yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangını, tam 68 saat sonra nihayet kontrol altına alındı.

bolu habermeydan 1

Bolu’daki orman yangını 3. günde kontrol altına alındı.

27 Temmuz akşamı, Bolu’nun Aşağıkınık köyüne bağlı ormanda meydana gelen yangın, yıldırım düşmesi sonucu başladı. Olayın ardından, yangınla mücadele için Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Mudurnu, Göynük ve Seben ilçeleri ile Düzce’den gelen arazözler ve ekipler hızla bölgeye sevk edildi.

İki gün boyunca, yangına havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale edildi. Ancak dün gece saatlerinde havanın kararmasıyla bir süreliğine havadan müdahaleye ara verildi, fakat karadan mücadele gece boyunca kesintisiz olarak sürdü. Bugünün ilk saatlerinde ise havadan söndürme çalışmaları yeniden başlatıldı.

Bu zorlu yangınla mücadelede, ekipler gece gündüz demeden büyük çaba sarf ettiler. Yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba ve koordinasyon gerektiren bu operasyon, yangının büyümesini engellemek ve çevre için olası zararları minimize etmek amacıyla büyük bir önem arz etti.

Doğal afetlere karşı mücadelede, ekiplerin gösterdiği fedakarlık ve gayret, bölgedeki ormanların ve yaşam alanlarının korunmasında kritik bir rol oynadı. Yangının kontrol altına alınması, güvenlik güçleri ve itfaiye teşkilatlarının özverili çalışmaları sayesinde mümkün olmuştur.

Ancak, yangınların önlenmesi ve çevrenin korunması süreçleri, sadece müdahaleyle sınırlı kalmamalıdır. Orman yangınlarının önlenmesi için, çevre bilinci ve yangınla mücadelede erken uyarı sistemleri gibi tedbirlerin alınması da büyük önem taşımaktadır. Herkesin doğal kaynakların korunmasına katkı sağlayacak bilinçli ve duyarlı bir şekilde hareket etmesi, gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını güvence altına alacaktır.

Bolu’nun Göynük ilçesinde, önceki gün saat 17.00 sıralarında yıldırım düşmesi sonucu çıkan Orman Yangını, bugün saat 13.00 sıralarında kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bolu Göynük’te devam eden orman yangını kahramanlarımızın müdahaleleri sonucu kontrol altına alınmıştır. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Exit mobile version