Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bıçaklı saldırı

Bolu Belediye binasına gelip makam odasının bulunduğu kata çıkan bir kişi Başkan Tanju Özcan ile görüşmek istediği belirtti. Görevliler tarafından uyarılan zanlı sağa sola bıçak sallamaya başlayınca Özcan’ın koruması tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

bolu belediye baskani tanju ozcan a bicakli saldiri girisimi habermeydan

Bolu belediye binasına gelen ve pazarcılık yaptığı tespit edilen H.H adlı bir kişi, saat 11.30 sularında Başkan Tanju Özcan’ın makam odasının olduğu kata çıktı. Burada görev yapan sekreterlere bağırarak Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüşmek istediğini belirten H.H’yi sekreterler sakin olması konusunda ikaz etti.

Uyarılara rağmen bağırıp Başkan Özcan ile görüşmek istediğini belirtmeyi sürdüren H. H, cebinden bıçak çıkartarak sağa sola sallamaya başladı. Bunun ardından görevli sekreterler polisi ararken, Başkan Özcan’a PKK söylemleri sebebiyle verilen polis koruma H.H’yi etkisiz hale getirdi. Sarhoş olduğu belirlenen saldırgan ifadesi alınmak üzere polis merkezine sevk edildi. Diğer taraftan saldırı anında Tanju Özcan’ın makam odasında bulunmadığı ifade etti.

ARKADAŞLARI TEHDİT ETMİŞ

Belediye binasına bıçakla girip makam odasının bulunduğu kata kadar çıkan saldırganla alakalı Belediye Başkanı Tanju Özcan açıklama gerçekleştirdi. Olay anında belediyenin ek hizmet binasındaki makam odasında bulunduğunu belirten Özcan, “Ben belediyenin ek hizmet binasındaki makam odasındayken belediyedeki makam odama bir şahıs gelmiş. Bağırmış, çağırmış. Arkadaşları tehdit etmiş. Beni aramış. Sonra polis tarafından yakalanmış. Önce polis niye vardı onu söyleyeyim. Bir süredir bana yönelik tehditler arttı. Özellikle PKK ve onun uzantıları tarafından çok yoğun tehditler alıyorum. Bundan dolayı da sağ olsunlar sayın emniyet müdürümüz benim bilgim dahilinde ve haricinde koruyor. Orada polisin bulunması tesadüf değildi. Bu tehditlerin sonucuydu” dedi.

“KENDİM İÇİN DEĞİL ÇALIŞANLARLA İLGİLİ ENDİŞELERİM VAR”

Tehditlerden korkmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben tehdit almaktan korkan bir adam değilim. Hayatım boyunda birçok kez tehdit aldım. Gün geldi FETÖCÜLER tehdit etti. Gün geldi PKK’nın, terör örgütlerinin ölüm listelerine aldılar ve bunu bana marifet gibi tebliğ ettiler. Ama artık bunların boyutları çok arttı. Eskiden milletvekili iken kendimden sorumluydum. Şu an bu binada 500 tane çalışan var. Bu arkadaşlarımı korkutuyorlar. Elinde bıçakla geliyor, bağırıp çağırıyor ve burada çalışanların bundan doğal olarak etkilenmemeleri mümkün değil. Artık yeter. Şunu herkes bilsin. Ben Tanju Özcan olarak tehditlere boyun eğmeyiz. Söyleyeceklerimizden geri durmayız. Ama özellikle belediye çalışanlarımın başına bir şey gelirse dünyayı başlarına yıkarım. Bir yandan sığınmacı çeteleri bir yandan PKK yeter artık. Burada kendimle ilgili endişem yok. Burada çalışanlarla ilgili endişem var” şeklinde konuştu.

“AVM’YE BIÇAKLA GİREMEZSİN”

Sosyal belediyecilik adına vatandaşla aralarına kapı koymadıklarına dikkat çeken Özcan, güvenlik açısından biraz zayıf kaldıklarını belirtti. Bundan sonra güvenlik önlemlerini arttıracağını kaydeden Başkan Tanju Özcan, “Vatandaşlarımızdan da bu konuda anlayış göstermelerini istiyorum. Bu önlemleri şahsım için değil burada çalışanlar için almak durumundayız. O yüzden gereğini yapacağız. Burası bir kamu kurumu. Buraya eline bıçak alan silah alan gelememeli. Bir AVM’ye girmek bile belediyeye girmekten daha zor. Burada çalışan bir sürü insan var. Mesele tek ben olsam sorun değil. Allah bir can vermiş ne zaman alacağı belli değil. Bu gün 15 dakika önce gelseydim belki aranızda olmayacaktım belki yaralı olacaktım. Bunlarda çok önemli değil ama burada çalışan 500 tane insan var” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version