Bodrum Türkbükü’nün Yaz Tarifesi Belli Oldu! Lahmacun Ayran 450 Lira!

Ünlü yaz beldelerinden Bodrum Türkbükü'ndeki restoranların yaz tarifeleri ortaya çıktı!

lahmacun 1

Yaz aylarının en popüler yerlerinden olan Bodrum Türkbükü, bu yıl da restoran fiyatlarıyla şaşırtmaya hazırlanıyor. Yabancı turistlerin de ağırlıklı olarak ilgi gösterdiği semtte, her yaz sezonunda özellikle de lahmacun fiyatları çok konuşuluyor. Normal fiyatların minimum 10 katına satılan lahmacunlarla gündeme gelen Türkbükü, bu yıl da benzer bir tarifeyle konuşulacak. Türkbükü’nün ünlü restoranlarında lahmacun fiyatının 310 TL, ayran fiyatının ise 140 TL olması planlanıyor. Bir önceki yıl 196 TL olan lahmacun fiyatı, ekonomik koşullar gözetilerek yaklaşık %70 oranında zam gördü.

Türkbükü’nün popüler mekanlarında yaz için çalışmalar sürerken, bir yandan da menülerdeki fiyatlar ortaya çıkmaya başladı. Lahmacun fiyatıyla her sezon konuşulan Türkbükü, bu yılki fiyatlarla da yeniden haber değeri edindi. Bir adet lahmacun ve bir adet ayranın toplamda 450 TL olması planlanırken, diğer yemeklerin fiyatlarında da benzer bir artış olacağı öngörülüyor. Herhangi bir İstanbul semtindeki lahmacun ve etli yemek fiyatının 10 katını gören bu rakamlar; yemek haricindeki hizmetlerde de aynı şekilde seyrediyor.

Yaz sezonu otel fiyatları da bu günlerde netleşmeye başladı. Erken rezervasyon sayesinde şimdiden tatil fiyatlarını öğrenebilen vatandaşlar, minimum otel parasının gecelik 99 euro (yaklaşık 2000 TL) olduğunu görebilmekte. Maksimum fiyat ise şu an itibarıyla gecelik 3 bin 500 euroyu (yaklaşık 70 bin TL) bulabiliyor. Lahmacun ve ayran fiyatlarıyla her yaz gündeme gelen Türkbükü; otel fiyatlarıyla da pahalılığını ispatlamakta. Sezon içerisinde minimum ve maksimum bedellerin daha da yukarı çıkması bekleniyor.

Şezlong Fiyatı 2 Bin 500 TL!

Bodrum Türkbükü’ndeki mekanların aldığı şezlong fiyatları da güncellenmekte. Beach Club veya yalnızca beach olarak işletilen yerlerde, bir şezlong kiralamanın bedeli 2 bin 500 TL olacak. Geçtiğimiz sezon bin 500 TL olan şezlong rakamları, bu yıl yaklaşık yüzde 66 zam ile tatilcilerle buluşacak. Sezon içerisinde bu rakamların da güncellenmesine kesin gözüyle bakılırken; vatandaşlar ise şu anda da ortaya çıkan fiyatların oldukça pahalı olduğunu açıkça belirtti.

Bodrum’un Türkbükü ve diğer kasabalarındaki yaz sezonunun, Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonrasında açılması bekleniyor.

Exit mobile version