Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen “yolsuzluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında mahkeme kararını verdi. Çalık, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturma kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte “yolsuzluk” suçlaması yöneltilen 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık da bu kapsamda gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.
Mahkeme, Çalık’ın tutuklanmasına hükmederken, soruşturmayla ilgili gelişmeler kamuoyunda yakından takip edilmeye devam ediyor. İBB ve Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, yaşananlar siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. Çalık’ın avukatlarının karara itiraz etmesi bekleniyor.