Bayram tatilinin acı bilançosu: 22 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk üç gününde meydana gelen trafik kazalarında 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

aci bilanco habermeydan

Bayram tatilinin acı bilançosu…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk üç gününde yaşanan trafik kazalarında 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 43 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, trafik kazalarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şu uyarılarda bulundu:

  • Bayram tatili süresince RADAR ile hız denetimlerimiz ve GECELERİ de kontrollerimiz devam ediyor; 24 saat esasına göre çalışıyoruz.
  • Bayram tatilinin 3. günü olan 17 Haziran 2024 Pazartesi günü içerisinde 824 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda maalesef 6 kişi hayatını kaybetti, 1.327 kişi yaralandı.
  • Bayram tatilinin Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde (ilk üç gününde) toplamda 22 kişi hayatını kaybetti, 4.043 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

Bakan ayrıca şu uyarılarda bulundu:

  • Denetimlerimizin amacı, bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması ve onlara sarılmasıdır. Lütfen aşırı hız yapmayalım ve araçlarda otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uymak hayati önem taşımaktadır.
  • Yolculuklarımızı sevdiklerimize kavuşmak için yapmalı, onlardan ayrılmak için değil.
Exit mobile version