Bakanlıktan ‘Doğu Ekspresi’ biletleri uyarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, belirli seyahat acentelerinin "Doğu Ekspresi" biletlerini, 11 Aralık'ta başlayacak olan yeni sezon seferleri olarak tanıtarak "Turistik Doğu Ekspresi" bileti gibi pazarlamaya çalıştıklarını dile getirerek vatandaşları uyardı. Bu doğrultuda, söz konusu acentelerin bireysel satış yollarından edindikleri biletler iptal edilecek ve ilgili acentelerin durumu TÜRSAB'a bildirilecek.

dogu ekspresi habermeydan

Bakanlıktan ‘Doğu Ekspresi’ biletleri uyarısı geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, belirli seyahat acentelerinin “Doğu Ekspresi” biletlerini, 11 Aralık’ta başlayacak olan “Turistik Doğu Ekspresi” biletleri gibi sunmaya çalıştıklarını duyurarak vatandaşları uyardı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun 11 Aralık’ta Ankara’dan Kars’a yapılacak ilk seferde Turistik Doğu Ekspresi’ni başlatacağı belirtildi.

Açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi için bilet satma yetkisi olmayan bazı seyahat acentelerinin, Doğu Ekspresi biletlerini aynı şekilde pazarlamaya çalıştığı vurgulandı.

Söz konusu acentelerin bireysel satış kanallarından temin ettikleri biletlerin iptal edileceği ve bu durumun Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından takip edileceği belirtildi.

Vatandaşlardan, Ankara ile Kars hattındaki seyahatlerini planlarken Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi trenleri arasındaki farklılığa dikkat etmelerinin istenildiği açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Ankara ile Kars hattında pulman ve kuşetli vagonlardan oluşturulan Doğu Ekspresi her gün karşılıklı sefer yapıyor ve 1300 kilometrelik Ankara ile Kars güzergahında 53 istasyonda duruşu bulunuyor. Bu trenin tüm biletleri bir ay öncesinden bireysel satışa sunuluyor. Bu tren için herhangi bir seyahat acentesinin turistik amaçlı tren turu satış yetkisi bulunmuyor.

Ankara’dan pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars’tan çarşamba, cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak olan Turistik Doğu Ekspresi ise turizm amaçlı özel bir tren olup, Ankara ile Kars yönünde Erzincan ve Erzurum’da, Kars ile Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas’ta yaklaşık 3’er saatlik duruşlar yapıyor. Turistik Doğu Ekspresi tren bilet satışlarının ise yaklaşık yüzde 35’i TCDD Taşımacılık tarafından 1 ay öncesinden bireysel satışa sunulurken diğer vagonlarının satış hakları ise TÜRSAB tarafından yetkilendirilmiş seyahat acentelerine kura ile verildi.”

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, günlük seferlerle vatandaşların seyahat ihtiyaçlarını karşılayan Doğu Ekspresi’nin turistik amaçlarla satış haklarının herhangi bir seyahat acentesine verilmediğini belirtti. Yayınlanan açıklamada, www.tcddtasimacilik.gov.tr adresinde Turistik Doğu Ekspresi için bilet satış yetkisine sahip olan seyahat acentelerinin duyurulduğu, diğer acentelere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Turistik Doğu Ekspresi’nin tur fiyatlarının, acentelerin sunduğu hizmetlere göre değiştiği ifade edilen açıklamada, yetkili seyahat acentelerinin tur paketlerini katılımcıların gezecekleri noktalar, doğal ve tarihi yerleri ziyaretleri, yeme-içme düzenlemeleri ve Kars’ta konaklama gibi ihtiyaçlara göre planladığı ve buna bağlı olarak fiyatlandırdığı belirtildi. TCDD Taşımacılık’ın bu hizmetlerde herhangi bir müdahalesinin olmadığı, yalnızca Turistik Doğu Ekspresi seferlerinden sorumlu olduğu vurgulandı.

Exit mobile version