Bakanlık: ‘Köfteci Yusuf’ ürünlerinde domuz eti tespit edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde, Köfteci Yusuf ismi dikkat çekti.

Kofteci Yusuf habermeydan

Bakanlık: ‘Köfteci Yusuf’ ürünlerinde domuz eti tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimleri sonucunda ortaya çıkan uygunsuzlukları, bakanlığın web sitesinde yer alan ‘Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi’nde ilan ediyor.

17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarası burada paylaşılıyor.

Sitede ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ bölümünde; merkezi Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan ‘Köfteci Yusuf’ isimli firmanın köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz eti tespit edildiği belirtildi.

İşletmeden açıklama

Ürünlerinde domuz etine rastlanıldığı iddia edilen Köfteci Yusuf isimli işletme sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz örneklerin iki denetim sırasında çıktığı bilgisini paylaştı. Bu yıl Şubat ve Mart aylarında iki şubelerinden numune alındığını belirten işletmeci, olumsuz örneklerin bu numunelerde çıktığını ancak şahit numune alınmadığını ileri sürdü. İşletmedeki döner örneklerinden gen testi sırasında domuz etine rastlanıldığını aktaran firma denetim sonuçlarının kendileriyle hemen paylaşılması halinde, kaynağı tespit edebileceklerini savundu. Firma, ürünlerinde domuz etinin kullanılmadığını da belirtti.

 

Exit mobile version