Bakan Yumaklı’dan sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TBMM komisyonunda kabul edilen sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Yumaklidan sokak kopekler duzenlemesine iliskin aciklama habermeydan

Bakan Yumaklı’dan sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin açıklama.

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifi TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edildi. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifiyle ilgili “Hkümetimiz bu konuda kararlı” diyen Yumaklı, “Meclisimiz gereğini yapıyor, toplumun her kesiminden insanı mağdur edecek bu husus çözülecek” diye konuştu.

Yumaklı, iktidarın hazırladığı düzenlemeye uymayan belediyeler için de 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü bildirdi.

Yumaklı’nın açıklamalarından bazıları şu şekilde:

“Artık herkes kabul ediyor ki bu popülasyonun artması sebebiyle sosyal hayatın olumsuz etkilenmesi söz konusu. Sorun bu hayvanların sahipsiz olma sorunudur. Sahipsizlik sorumsuzluğu getirmektedir. Yaklaşık 4 milyon başıboş köpek olduğunu tahmin ediyoruz. Hiçbir zaman hepsinin öldürülmesi teklif edilmedi. Çözüm bu hayvanların sokaklardan çekilmesi.

Sorun sokaklarda sahipsiz köpeklerin olması sorunudur, toplumsal hayatı etkilemektedir. Bunun çözümü bu hayvanların sokaktan çekilmesidir. Tehlike arz edene veteriner onayıyla ötanazi uygulanır. Şehirlerimizde, sokaklarımızda başıboş köpek olmayacak. ‘Yerinde yaşat…’ Sorun zaten o. Hükümetimiz bu konuda kararlı, Meclisimiz gereğini yapıyor, toplumun her kesiminden insanı mağdur edecek bu husus çözülecek. ‘Alacaklar, hepsini öldürecekler’ gibi bir düşüncemiz hiçbir zaman olmadı. Önerdiğimiz husus sahiplendirme.

Temel bakış açımız, toplumsal hayatı etkileyen hususların elimine edilmesi ve sahiplendirme. Daha sonra popülasyonun kontrolü için kısırlaştırma ve rehabilitasyon. Sokaklarda toplumsal hayatı etkileyecek bu husus çözülecek.”

 

Exit mobile version