Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Selçuk, Menderes ve Balıkesir Susurluk'taki orman yangınlarının kontrol altına alındığı bilgisini paylaştı.

Yanginlar kontrol altina alindi habermeydan

Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altına alındı.

Dün Türkiye genelinde 30’u kırsal 14’ü ormanlık alan olmak üzere toplam 44 yangın çıktı. Yangınların birçoğu ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. İzmir’in Selçuk, Menderes ve Çeşme ilçelerindeki yangınlarla mücadele ise sabaha kadar aralıksız devam etti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınların kontrol altına alındığını söyledi.

Menderes’teki yangının bir hobi bahçesinden başladığını aktaran Bakan Yumaklı, Çeşme’deki yangına ise atılan bir sigara izmaritinin neden olduğunu söyledi. Bakan Yumaklı, yangınlarla ilgili olarak gözaltına alınanların olduğunu söyledi.

Bakan Yumaklı’dan yeni uyarı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada “Selçuk, Menderes ve Susurluk’ta mücadelemiz olduğunu söyledik. An itibariyle 3 yangın da kontrol altında. Menderes’te 150 hektar, Selçuk’ta da 350 hektarlık alan etkilendi. Önümüzdeki hafta yoğun şekilde rüzgar uyarısını dikkate alarak vatandaşların bu konuya özen göstermeli” dedi.

Exit mobile version