Bakan Yerlikaya: Bakanlık olarak 3 temel görevimiz bulunuyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç ve suçlulara yönelik mücadelenin toplumsal seferberlikle yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

3 temel gorev habermeydan

Bakan Yerlikaya: Bakanlık olarak 3 temel görevimiz bulunuyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Eskişehir’de, ‘Türkiye’nin huzuru’ adıyla güvenlik ve asayiş toplantısına katıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, Eskişehir’in güven ve huzur kenti olduğunu söyledi.

Hırsızlık olaylarına ilişkin geçen yılla yapılan kıyaslamalarda ortalama yüzde 50 düşüş sağladıklarını kaydeden Bakan Yerlikaya, “Biz arkadaşlarımıza hep şu talimatı veriyoruz. Bakanlık olarak olay sayılarını düşüreceğiz, biz aydınlatma oranlarını hep yukarıya çıkacağız. Hep baktığımı zaman periyodunu bir önceki ay, bir önceki periyod hedef zaman dilimiyle kıyaslayacağız. İyi olduğumuz her alanı korumak daha iyiye götürür bizi. Henüz arzu edilen rakamları yakalayamadığımız her meseleyi de en kısa zamanda o rakamları güçlü bir hale getirmeyle ilgili gayretlerimizi arttıracağız. Kişi ve mallara karşı işlenen suçlarda, evden, otodan, motosiklet, iş yeri ve kurumdan hırsızlıkla ilgili yılın ilk 9 ayını geçen yılla kıyasladığımız zaman; otodan hırsızlık yüzde 75, motosiklet hırsızlığı yüzde 67, evden hırsızlık yüzde 65, iş yerinden ve kurumdan hırsızlık yüzde 34, oto hırsızlığı da yüzde 29,9 azalmış. Yani ortalama yüzde 50’ye yakın bir düşüş yaşandı” ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya hesabından da konuya ilişkin paylaşımda buluna Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

”Eskişehir’de gerçekleştirdiğimiz “Türkiye’nin Huzuru Toplantısı sonrası Basın Açıklamamızda belirttiğimiz gibi;

“Bakanlık olarak 3 temel görevimiz bulunuyor:

– Suçu önlemek
– Suçluları yakalamak ve
– Suçluları adalete teslim etmek”

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de suç ve suç odaklarıyla mücadelemizi durmadan, duraksaman sürdürüyoruz.

Ülkemiz genelinde asayiş olaylarını azaltmaya, aydınlatma oranlarını yükseltmeye devam ediyoruz.”

 

Exit mobile version