Bakan Tunç’tan İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı toplantıda İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunctan Israilin Gazzedeki saldirilarina iliskin aciklama habermeydan

Bakan Tunç’tan İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin açıklama.

Gölbaşı Hakimevi’nde düzenlenen İnsan Hakları Kurumları Değerlendirme Toplantısı’na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, konuşmasında şunları kaydetti:

”Bütün milletler 200 devlet ve sadece 1 üyenin savaşa devam kararı ile dünya maalesef ateşe verilebiliyor. Adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz bunun düzeltilmesi lazım.

Özellikle Birleşmiş Milletler’in diğer kurulları, kurumları var. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi var. İnsan haklarının da daha etkin bir şekilde bölgede tespitler yapması lazım. İsrailli saldırganlar eninde sonunda Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin önüne çıkıp yargılanacak ve bunun hesabını vereceklerdir. İnsan hakları suçunu, soykırım suçunu işleyenler Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin önüne çıkacak ve bütün insanlığın önünde hesap vereceklerdir.

Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, onları desteklemeye, orada akan kanın durması için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

‘İNSAN HAKLARI ALANINDA CİDDİ MESAFE KATETTİK’

“Bu belge kapsamında gerçekleştirilmesini öngördüğümüz 256 faaliyetten 181’ini hayata geçirdik. Gerçekleşme oranımız yüzde 70,7 oldu. Yine, ‘Özgür birey, güçlü toplum; daha demokratik bir Türkiye’ vizyonu ile hazırladığımız İnsan Hakları Eylem Planı ise 2 Mart 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılmıştı. Hukuk devletinin güçlendirilmesi, hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesi, etkin ve hızlı işleyen bir adalet sisteminin oluşturulması amacıyla öngörülen faaliyetlerin önemli bir kısmını hayata geçirdik. Bugüne kadar İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilmesini öngördüğümüz 393 faaliyetten 260’ını hayata geçirdik. Gerçekleşme oranımız yüzde 66,2 oldu. Reform belgelerimiz çerçevesinde bugüne kadar yargı ve insan hakları alanında ciddi mesafeler katettik.”

Exit mobile version