Bakan Tunç: Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’ye gelmesi gündemde

dalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olduğu kaza ile ilgili olarak Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud ile Somali makamlarıyla görüşmelerde bulunduklarını ve Mohamud'un yakın zamanda Türkiye'ye gelmesinin planlandığını belirtti. Ayrıca, Tunç, avukat Buket Nurşah Tekışık'ın Çağlayan Adliyesi'nde çektirdiği tepki çeken fotoğraflar ve bu fotoğrafların çekildiği odanın sahibi savcı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve soruşturma başlatıldığını da ifade etti.

bakan tunc habermeydan 2

Bakan Tunç, “Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’ye gelmesi gündemde” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un yakın zamanda Türkiye’ye getirileceğini açıkladı. Tunç, Somali makamlarıyla iletişim halinde olduklarını ve yargılama sürecinin yakın bir zamanda başlayacağını ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “7. Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı”nın açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’a ilişkin “Sürücünün kusurlu olduğu rapor geldi. Adli Tıp’a gönderildi dosya çelişki giderilmesi için. Somali adli makamları ile de görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak” açıklamasında bulundu.

Tunç, hakem Halil Umut Meler’e yapılan yumruklu saldırı hakkında da “Cezalarda caydırıcılığı sağlayacak değişikliğe ihtiyaç var. Çalışma başlattık, uygulamadaki sorunları değerlendiriyoruz. Sporda şiddete yönelik cezai yaptırımlar artabilir” ifadelerini kullandı.

Tunç, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çağlayan Adliyesi’nde çektirdiği fotoğrafları tepki çeken avukat Buket Nurşah Tekışık ve fotoğrafların çekildiği odanın sahibi savcı hakkında da konuştu. Tunç, savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Tunç, “Gerekli soruşturma açıldı. Özellikle tasvip etmediğimiz bir görüntü olmaması gereken adliyelerde. Hem ilgili savcıyla ilgili soruşturma hem de avukatla ilgili baroya suç duyurusunda bulunuldu” ifadelerini kullandı.

 

 

Exit mobile version