Bakan Tekin’den Fransa’da Gazze tepkisi

Fransa'da Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 42. Genel Konferansı'na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi çağrısında bulundu.

Bakan Tekinden Fransada Gazze tepkisi habermeydan

Bakan Tekin’den Fransa’da Gazze tepkisi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 42. Genel Konferansı’na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İsrail’in Gazze saldırılarına tepki gösterdi.

Bakan Tekin, buradaki konuşmasında şu sözleri kaydetti:

“Gazze’de yaşanan insanlık dramı ülkemizi derinden yaralamaktadır. Çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine sebep olan ve savaş suçu işleyen İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi, çatışmanın barışçıl bir şekilde çözümü, bölgenin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması için küresel vicdanın harekete geçmesi hayati önem arz etmektedir.

Türkiye olarak, dünya barışının tesisine yönelik çalışmalar kapsamında müfredatımızdaki ötekileştirici unsurların tamamını çıkarttık.”

Bakan Tekin, Türkiye’nin eğitim politikasının, yaşam ve kalkınma için beceri geliştirme, iklim değişikliği ve çevre eğitimi, dijital okuryazarlık yeteneklerini geliştirme ve öğretmen gelişimi konuları üzerine inşa edilmekte olduğunu anlattı.

UNESCO’nun kurucu üyeleri arasında yer alan Türkiye’nin, düzenli bütçeye en fazla katkı sağlayan 20 ülke arasında bulunduğunu belirten Tekin, “Bu yıl itibariyle Cumhuriyetin 100. yılını kutlayan ülkemiz, UNESCO’nun yürüttüğü faaliyetlere destek sağlamaya ve gelecek dönemde de yeni sorumluluklar yüklenmeye hazırdır” ifadesini kullandı.

Ayrıca Tekin, uluslararası platformlarda denetçilik ve maliye konularında yetkinliğini ispat etmiş olan Sayıştay Başkanlığının 2024-2029 dönemi UNESCO Dış Denetçiliğine aday olduğunu ifade etti.

“Dünyada yaşanmakta olan insani ve doğal felaketler, acil durumlarda ve kriz anlarında müdahale mekanizmalarının ne denli önemli olduğunu göstermektedir.” diyen Tekin, Türkiye’de 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri neticesinde bunun önemini yakinen tecrübe ettiklerini söyledi.

 

 

Exit mobile version