Bakan Tekin: Hayalet liselere çok ağır yaptırımlar uyguluyoruz

Bakan Tekin, Erzurum'daki programında bir araya geldiği gazetecilere, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hayalet liselere cok agir yaptirimlar habermeydan

Bakan Tekin: Hayalet liselere çok ağır yaptırımlar uyguluyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’daki programında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, açık liselere geçişle ilgili düzenleme konusunda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Lise son sınıfa geçen öğrencilerin önemli bir kısmı üniversite sınavına hazırlık için açık liseye geçiyor ve merdiven altı kurslara gidiyordu. Biz göreve başlar başlamaz bu kapıyı kapattık. Mesela çocuk, 9. sınıfta ben açık liseye gideceğim diyorsa buna karışmayız. Ama 9. sınıfta fen lisesine gidip kayıt yaptırıyor, dolayısıyla başka bir çocuğun oraya yerleşmesini engelliyor, 12. sınıfa geçince de ben açık liseye gidiyorum diyor. Oraya artık nakille de öğrenci alamıyoruz. Bunu çözdük. Sonra hayalet sınıflar çıktı. Hayalet liselere çok ağır yaptırımlar uyguluyoruz. Bunu duyduğumuz an hemen cezayı verdik geçen sene. Geçen sene hayalet sınıftan dolayı yaklaşık 500 civarında okula ceza yazdık. Bu tür yapılar varsa yine gereken cezaları vereceğiz. Ben özel okul temsilcilerine de sürekli söylüyorum; yani en meşhur okul da olsa hiç affetmeyeceğiz.”

“FAHİŞ” KİTAP SATIŞI

Bakan Tekin, okulların kendi kitaplarını öğrencilere verebileceğini, bunda sorun bulunmadığını, fakat bu kitapları sisteme girmeleri gerektiğini bildirerek şunları kaydetti:

“Mesela diyelim ki okul bu sene 20 bin liraya kitap sattı. Onu sisteme girsin istiyoruz. Fakat bazı okullar, havale, EFT ya da benzeri yollarla ücret alıyor. Bunlar suç. Biz şunu denetliyoruz; bu sene 20 bin liraya kitap satmışlar. Önümüzdeki sene enflasyon artı yüzde beş; bu fiyatın üstüne çıkamazsın diyoruz. Bu oranın üstüne çıkanları fahiş fiyat olarak kabul ediyoruz. Şu an yaklaşık 400 civarında okul, yüzde 300’ün üzerinde zam yapmış, onlara hemen gerekli cezaları verdik.”

 

 

 

Exit mobile version