Bakan Şimşek’ten BAE ile yapılan anlaşma sonrası ilk değerlendirme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan 50,7 milyar dolar değerindeki anlaşmaya yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

BAE ile yapilan anlasma sonrasi ilk degerlendirme habermeydan

Bakan Şimşek’ten BAE ile yapılan anlaşma sonrası ilk değerlendirme.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri turunun son ayağında Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gitti.

Ziyaret kapsamında Türkiye ile BAE arasında 13 yeni anlaşma imzalanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptıkları görüşme sonrası düzenlenen basın açıklamasında iki ülke arasında Mutabakat Zaptı’nın imzalandığını duyurdu. İletişim Başkanlığı da imzalanan anlaşmaların toplam 50,7 milyar ABD Doları değerinde olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan anlaşmalara ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

”Bugün, BAE ile Türkiye arasındaki bağları daha da güçlendirmek için toplam 50,7 milyar ABD doları değerinde çok sayıda stratejik anlaşma ve Mutabakat Zaptı’nın imzalanmasına tanık olduk. İhracat finansmanı, deprem tahvilleri, enerji, savunma, altyapı, teknoloji ve bankacılık dahil olmak üzere bir dizi sektördeki anlaşmalar, BAE’nin programımıza olan güvenini yansıtıyor. BAE’nin Türkiye’ye devam eden güçlü desteği için minnettarız.”

Exit mobile version