Bakan Nureddin Nebati açıkladı: Togg’a alım garantisi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Togg'a yönelik yaptığı açıklamada kamu alım garantisini hayata geçireceklerini açıkladı.

togg3 habermeydan

Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde geçtiğimiz yılı değerlendiren ve 2023 hedeflerini paylaşan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Togg‘a ilişkin önemli bir açıklamalarda bulundu.Türkiye Ekonomi Modeli ile önemli bir başarı elde ettiklerini söyleyen Bakan Nebati, küresel enflasyonun tarihi yüksek seviyelerde seyrettiği, taşımacılık maliyetlerinin hızla yükseldiği, son yüzyılın en zor senelerinden olan 2022’de, makro ekonomik göstergelerin tamamına yakınında başarı elde ettiklerini belirtti.

Bakan Nebati Togg’a ilişkin, “Ülkemizin vizyon projelerinden olan Togg’a yönelik kamu alım garantisini de hayata geçiriyoruz” dedi. Bununla birlikte mevcut kısıtlama ortadan kalkmış olacak. Yani Anadolu Grup, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB iştiraki TOGG’a kamu alım garantisi verilecek. Devlet, yıllık 175 bin otomobil üretmeyi planlayan şirketin en büyük müşterisi olacak.

 

Exit mobile version