Bakan Kurum’dan önemli açıklamalar

Katıldığı haber programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Murat Kurum, merak edilenleri yanıtladı.

Bakan Kurumdan onemli aciklamalar habermeydan

Bakan Kurum’dan önemli açıklamalar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Murat Kurum, dün akşam katıldığı canlı yayında merak edilenleri cevapladı.

Kurum’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Önceliklerinin şuanda 14 Mayıs seçimleri olduğunu belirten Bakan Kurum, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden tüm Türkiye için, mazlum coğrafyalar için 21 yıllık başarı hikayesini taçlandırmasıdır. Ardından yerel seçimleri konuşacağız. Biz eğer şu anki muhalefet gibi, muhalefetin o masanın etrafındaki yapılanma gibi hesaplar yaparsak, gelecek kaygısı içerisine düşersek orada yanlış yaparız. Bizim için makamlar, mevkiler önemli olmadı. Göreceksiniz İstanbul’da da, Türkiye genelinde de bu işin eser ve hizmetle yapıldığını milletimiz sandıkta gösterecek. İstanbul özelinde de bunu net bir şekilde göreceğiz” dedi.

”Şu an enflasyonumuz düşüyor”

”Bütün dünyanın yaşadığı bir krizden geçtik. Aynısını Almanya, Amerika da yaşıyor. Orada konut problemi yok mu? Hepimizin Almanya’da, Fransa’da yaşayan akrabası var. Oraya gittiğimde ziyaretlerde görüyorum. Isınamadılar. Siz doğal gazda bir kriz yaşadınız mı? Ne yapsanız karşılığında maalesef gerek olmadığına dair bir algı var. Siz bu ülkede 3600 dolar mıydı kişi başına milli gelir. Şimdi 10 bin dolara geldi. Tedarik zincirinde problem olmuş, siz de tüm dünya gibi etkileneceksiniz. Şu an enflasyonumuz düşüyor. Daha da düşecek. Emin olun 14 Mayıs’ta tüm dünya istikrarı görsün, güveni görsün bir anda nasıl düşecek. 21 yıldır bu işleri yapan, en son mitingte milyonlarla destek alan bir lider var. Cumhur İttifakı var.”

”Şu an 142 bin konutun inşası başlamış durumda şantiyelerimiz harıl harıl çalışıyor”

”Biz buradayız aklımız, gönlümüz deprem bölgesinde. Bakan yardımcılarımız sürekli gidip geliyorlar. Genel müdürlerimiz orada. Şu an 142 bin konutun inşası başlamış. Şantiyelerimiz harıl harıl çalışıyor. Almanya gelişmiş bir ülke değil mi? Sel oldu, günlerce enkazı kaldıramadılar. Biz enkazı kaldırmışız, geçici barınmayı halletmişiz. Bu depremde Elazığ, Malatya hasar gördü. Bizim yaptığımız konutlarda çizik yok. Vatandaş mücadelenizi görmese tepki gösterir. Kendi adıma deprem, kentsel dönüşümle alakalı bu mücadeleyi etmediğimi düşünsem bir an olsun bu koltukta oturmam. Biz her mahallede gidiyoruz söz veriyoruz. O sözleri tutamıyorsam yine oturmam. Biz elimizden gelen herşeyi yaptık.”

”Kira ve taşınma yardımı yapıyoruz”

”Protokolümüzü yapıp, projemizi çizip ruhsatımızı alıyoruz. TOKİ en geç 2 yılda inşaat tamamlanıyor. Bu süreçte kira ve taşınma yardımı yapıyoruz. Açıkladığımız taşınma ve kira yardımı yine 750 bin liraya 2 +1 100 metre kare brüt daireyi, 3+1 100 metrekareyi brüt daireye dönüştürüyoruz Vatandaşımız yüzde 10 peşinat ödüyor. 10 yıl vadede evine sahip oluyoruz. Bu süreçte de 5 bin 250 lira kira yardımı alıyor, taksit tutarı olarak. 6 bin 750 lira 3+1 için de vatandaşımız 10 yıl vadede borcunu ödeyebiliyor. Aslında yüzde 50’den de fazla bir destek sözkonusu. 750 bin liranın 0,79 vade oranı ile 10 yılda ödeyebilir. Ya da memur maaş artış katsayısı çerçevesinde hangisi düşükse onu alacağız. İsterse TOKİ’ye borçlanabilir. Geçen sene yüzde 80 vatandaşlarımızın gelirine artış yaptık. TOKİ’ye borçlu olanlara yüzde 25 artış yaptık. 90 metre kare olursa 675 bin lira olacak. Bu kapsamda 200 bin konutu değiştiriyoruz. Başvuru süresini gelen taleple birlikte yeniden değerlendireceğiz. Acil olan yapıların tamamını dönüştürmek istiyoruz.”

Exit mobile version