Bakan Kurum Mehmetçik çadırında depremzedelerle iftar yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu illerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek Mehmetçik İftar Çadırı'nda iftar yaptı.

Bakan Kurum Mehmetcik cadirinda depremzedelerle iftar yapti habermeydan

Bakan Kurum Mehmetçik çadırında depremzedelerle iftar yaptı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin en çok etkilediği şehirlerden olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 5´inci Zırhlı Tugay Komutanlığı personelleri çadır kurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmaları kapsamında geldiği Sakçagözü Mahallesi´nde Mehmetçiklerin kurduğu çadırda depremzedelerle iftar açtı.

Yemekte İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından dua edildi. İftarı hazırlayan Mehmetçiğe teşekkür eden Bakan Kurum’a, Gaziantep Valisi Davut Gül ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma eşlik etti. Kurum burada vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledikten sonra çocuklara da oyuncaklar dağıttı.

Kurum, 1200 hanenin bulunduğu ve depremde 900 evin yıkık ve ağır hasar aldığı Sakçagözü Mahallesinde, Mehmetçik tarafından kurularak depremzede vatandaşların hizmetine sunulan çamaşırhane, banyo, yemek dağıtım noktası, Mehmetçik okulları, mescit çadırları ve ekmek fırınları hakkında güncel bilgileri aldı.

Exit mobile version