Bahçeli’nin Öcalan çağrısına Dervişoğlu’ndan urganlı tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya tepki gösterdi.

Dervisoglundan urganli tepki habermeydan

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına Dervişoğlu’ndan urganlı tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya tepki gösteren Dervişoğlu, “İhanet çemberi alabildiğine genişlemiştir ki son bir organize darbeyle tamamen nefessiz bırakılabileceğim bir sürecin içinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bugün huzurunuza vatandaşımızın yakıcı sorunlarını konuşmak ve çözümler önermek için çıkmamız gerekiyordu. Ama görülüyor ve anlaşılıyor ki bugün buna fırsat bulamayacağız. Ne yazık ki uzun zaman önce öngörerek uyardığım, daha geçtiğimiz hafta buradan ihtar ettiğim ‘en kötü senaryo’ uygulamaya geçmiş AK Parti-MHP-CHP-DEM partilerinin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrı-milli mutabakat cephesi ilan edilmiştir. Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç, dün itibariyle yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak, büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten iktidar, tüm makam ve sorumlularıyla birlikte halkın can, mal, ırz ve namus güvenliğini korumak görevini çoktan bırakmıştır. ‘Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek’ diyerek, namusu ve şerefi üzerine yemin ederek görev ifa etmek zorunda olan saraydaki zat, bebek katillerinin itibarını, bebeklerin hayatına ve annelerin gözyaşlarına, hasta ve muhtaç vatandaşların acılarını, ailesinin parasına ve gücüne; Türk milletinin şeref ve haysiyetini ise, milyonlarca ipsiz sapsız vatansıza tercih ettiğini, dahası bu bilinçli planı sonuna kadar sürdüreceğini Tüm söz ve eylemleriyle göstermektedir.

Bu ülkenin geleceğini, bu devletin bekasını Devlet Bahçeli’ye karşı savunuyor olmak rüyamda bile göremeyeceğim bir şeydir.

Hadi oradan… Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis’i. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer. Bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu cani, Meclis’e giremez.”

İdam ipi fırlattı

Dervişoğlu, geçmişte MHP lideri Bahçeli’nin idam ipi attığını hatırlatarak elinde tuttuğu idam ipini yere fırlattı. Dervişoğlu, “Bu milattır. Madem ki milattır o zaman onun da bir hatırası olsun. Türk milletinin anılarını yok ettiniz, bu büyük milletin geleceğine kast ettiniz. Al şimdi bu ipi başının ucuna as.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli idam ipi atmıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2007 yılında Erzurum mitinginde AK Parti’ye yönelik, “Eğer Apo’yu asacak ipi bulamıyorsan, al sana ip” diyerek kürsüden atmıştı.

 

Exit mobile version