Bahçeli’den Sinan Ateş davası hakkında açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş davasına ilişkin yargının kararına saygı duyduklarını belirtti. Bahçeli, "MHP ve Ülkü Ocakları'nın bu süreçte sorgulanması, kötülenmesi ve itibarsızlaştırılması için gösterilen çabaları kınıyorum," ifadelerini kullandı. Ayrıca, TBMM'deki İsrail oturumu ve normalleşme sürecine dair de önemli mesajlar veren Bahçeli, bu konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

bahceli habermeydan

Bahçeli’den Sinan Ateş davası hakkında açıklama…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş davasına ilişkin yargının kararına saygı duyduklarını dile getirdi.

Bahçeli, davanın Türk yargı unsurlarıyla devam ettiğini belirtip “MHP ve Ülkü Ocakları’nın sorgulanması, kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırma için gayret gösteren bakış açılarını da kınadığımı söylemek isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Türk adaletinde bunların olmaması gerektiğini de vurguladı.

“MHP’nin sorgulanmasına katkı sağlayacak davranışlarda bulunmuşlardır.” ifadelerini kullanan MHP lideri, “Her davada her konuda başta Osman Kavala vs. olmak üzere adalet iddiasında bulunanlar, ne olduğu henüz açıklanmamış mahkeme sürecinde televizyon ve kadrolarla MHP’yi sorgulamaya başlamış olmaları kabul edilebilir değildir. Ülkücü kimliği taşımakla beraber bu mahkemelere katılmışlardır. Üzücü bir davranıştır.” dedi.

Bahçeli, 1 Ekim’de Meclis’in açılış resepsiyonundaki normalleşme görüntülerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı’nın bileşenleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına desteklerini gösterdiklerini sözlerine ekleyen Bahçeli, “Ellerini sıkmam Türkiye partisi olarak gerekeni yaptığımın göstergesidir.” dedi.

Bu durumun insani görev olduğunu da sözlerine ekleyen Bahçeli, “Başka anlamlar çıkarılmamalıdır. MHP bir adım atmazsa başkalarından da adım beklenmez. Gerginlik yaratmanın gereği yoktur.” diye konuştu.

Salı günü İsrail oturumu için toplanacak TBMM’nin aldığı karar ilişkin de “Yerinde bir karar” diyen Bahçeli, ” Soykırımın yaşandığı dönemde TBMM’de değerli milletvekillerine ilgili bakanların vereceği bilgiler ışığında değerlendirmelerde bulunmak kanaatimce hayırlı olacaktır.” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada Tetikçi Eray Özyağcı ve azmettiriciler Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Toplam 11 sanığa hapis cezası verilirken 5 kişi ise beraat etti. 6 kişiye ise tahliye kararı uygulandı.

Exit mobile version