Ayhan Bora Kaplan davasında talep edilen cezalar açıklandı

Ayhan Bora Kaplan'ın suç örgütüyle ilgili olarak 61 sanık hakkında açılan davada, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki görüşünü sundu.

ayhan bora kaplan habermeydan

Ayhan Bora Kaplan davasında talep edilen cezalar açıklandı.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşmaya sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin görüşünü sunarak, “Ayhan” kod adlı Bora Kaplan’ın suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğunu, sanık Fethi Koyuncu’nun ise örgütün yöneticisi olduğunu belirtti. Savcı, bu sanıkları işledikleri iddia edilen tüm suçlardan sorumlu tuttu.

Savcı, Kaplan ve Koyuncu için “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis talep ederken, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” ile birlikte, çeşitli suçlardan toplamda 150 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini istedi. Ayrıca, “silahlı suç örgütü” yöneticisi olduğu belirtilen sanıkların, 33 kişinin “silahlı suç örgütüne üye olma” suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmada, bazı sanıkların “kasten yaralama” ve “nitelikli yağma” gibi suçlardan da ceza alması istendi. Savcı, 4 sanığın “örgüte yardım” suçundan, 16 sanığın ise beraatını talep etti. Ayrıca, firari sanıkların yakalanması için beklenmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Kasım’a erteledi.

Davanın Geçmişi

Soruşturma, 7 Eylül 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gelen müşteki Erkan D’nin şikayeti üzerine başlatıldı. İddianamede, suç örgütünün kurucusu olarak Bora Kaplan, diğer yöneticiler olarak ise Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik yer aldı. Örgütün, farklı tarihlerde cinayetler, yaralamalar ve gasp gibi suçlar işlediği iddia edildi.

Exit mobile version