Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir restoranda patlama!

Aydın'da bir restoranda meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti. Patlamaya neden olduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

aydinda restorant patlama habermeydan

Ünlü bir dönerci zincirinin Aydın’ın Nazilli ilçesindeki şubesinin mutfak bölümünde patlamada meydana geldi. İlk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamada 7 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’ndeki bir döner restoranından 15.30 sıralarında ihbar geldiğini, ilk belirlemelere göre tüpteki arızaya müdahale sırasında patlamanın olduğunu meydana gelen yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Patlamayla ilgili olarak Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı idari soruşturma başlattığını ve 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nazilli’de meydana gelen tüp patlamasıyla ilgili olarak geçmiş olsun mesajı yayınladı. Bozdağ mesajında, “Aydın/Nazilli’de bir restoranda meydana gelen tüp patlaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,ailelerine başsağlığı ve sabır,yaralılara acil şifalar diliyorum. Nazilli’ye ve Nazilli’de yaşayan vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Patlamayla ilgili son durumu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, “Aydın’da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda %80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor. İlk ambulansımız olay yerine patlamadan 2 dakika sonra ulaştı. 5 ambulans, 1 UMKE Timi, 18 sağlık personeliyle kazanın sonuçlarını hafifletmeye çalıştık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version