Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 96. yılı törenlerle kutlandı!

Sinop'ta, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 96. yılı kutlama etkinlikleri İskele meydanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

ataturk un sinop a gelisinin 96 yili torenlerle kutlandi habermeydan

Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 96. yılı törenlerle kutlandı!

Sinop‘ta, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişinin 96. yılı kutlama etkinlikleri İskele meydanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İskele Meydanı’nda düzenlenen törende halk oyunları gösterisi sunuldu, ardından Atatürk’ün kente gelişini simgeleyen tekneyle denizden kıyıya ulaştırılan Türk bayrağı öğrenciler tarafından Vali Mustafa Özarslan’a teslim edildi.

Aldığı bayrağı üç kez öpen Özarslan, öğrencilere teşekkür etti. Özarslan ve beraberindekiler, daha sonra kortej eşliğinde Atatürk’ün kente geldiğinde yürüdüğü Atatürk Caddesi’nden geçerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.

Vali Özarslan ve Belediye Başkanı Metin Gürbüz, buradaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Tören, Özarslan’ın Atatürk’ün kente geldiğinde istirahat ettiği ve bugün Adliye Sarayı olarak kullanılan binada bulunan anı defterini imzalamasıyla sona erdi.

Anı Defterini Okuyan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Cumhuriyetimizin Kurucusu AZİZ ATATÜRK; Kültür ve medeniyet şehri Sinop’umuza teşriflerinizin 96. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz. Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali için başlattığınız “Harf İnkılabının” ilk adımını şehrimizde gerçekleştirmenizin onurunu Sinop’lu hemşehrilerimizle birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetin ışığında, bizlere işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda; tüm gücümüzle ülkemizi dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri yapmak ve aziz milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam etmekteyiz. Milletimizin tarihten silinmek istendiği bir anda iğne ile kuyu kazmak tabiri ile bir Türk Ordusu inşa ettiniz. Üstün liderlik yeteneğiniz sayesinde, milletimiz bağımsızlığını ölümüne bir kararlılıkla, yüreğiyle, bilek gücüyle elde etti. Zat-i Aliniz ve şehitlerimizin bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti payidar kılmaya ve aziz vatanımızı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Zat-ı Alinizi, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını ve bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz Şad Olsun!” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version