‘Atatürk’ filminden gişe rekoru! Yılın en iyi açılış yapan yerli drama filmi

3 Kasım'da sinemalarda vizyona giren “Atatürk 1881-1919” filmi ilk üç gününde 269 bin 113 kişi tarafından izlendi.

Ataturk filminden gise rekoru habermeydan

‘Atatürk’ filminden gişe rekoru! Yılın en iyi açılış yapan yerli drama filmi.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı, Senaryosu Necati Şahin’e ait Lanistar Media yapımı filmde; Atatürk rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya, Madame Corinne’i Esra Bilgiç, Ali Rıza Efendi’yi Mehmet Günsür canlandırıyor. Atatürk’ün çocukluğu ile başlayan “ATATÜRK 1881-1919”, Millî Mücadele’ye giden yolda kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir lideri anlatıyor.

İlk başta Disney+’ta yayımlanacak olan ancak daha sonra iki filme çevrilen Atatürk’ün ilk bölümü, 3 Kasım’da sinemalarda vizyona girdi. Film, ilk üç gününde 269 bin 113 kişi tarafından izlenerek rekor kırdı. Filmin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu sayının 2023 yılı için bir gişe rekoru olduğu ifade edildi. Atatürk filmi, 2023’ün en iyi açılış yapan yerli drama filmi oldu.

Ulu Önder Atatürk’ün hayatına ve milli mücadelenin lideri olmaya giden basamaklara odaklanan film, halen sinemalarda. İkinci film ise 5 Ocak 2024 tarihinde vizyona girecek.

Atatürk filmi ABD’de gösterildi

ABD’de Hollywood Türk Film ve Drama Günleri etkinliğinde “Atatürk” filmi gösterildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleriyle düzenlenen etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum’un yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz katıldı.

Los Angeles’ta bulunan Sony Stüdyoları’nda düzenlenen Hollywood Türk Film ve Drama Günleri etkinliğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve askeri dehasını anlatan “Atatürk” filmi gösterildi.

Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, etkinlikte yaptığı konuşmada, kültürel alışverişe, sanatsal işbirliğine ve Türk sinemasının küresel sahnedeki önemine vurgu yaparak film gösteriminin sadece Türk kültürünün kutlaması olduğu değerlendirmesini yaptı.

Exit mobile version