ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, adaylıktan çekileceği tartışmalarına noktayı koydu

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, adaylıktan çekileceği yönündeki iddiaları canlı yayında yanıtladı.

Sinan Ogan habermeydan

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, adaylıktan çekileceği tartışmalarına noktayı koydu.

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, “Biz bırakın çekilmeyi ikinci tur için iddiamızı sürdürüyoruz. Son iki üç gün içerisinde yaşadığımız hadiseler bizi ikinci turun ortağa haline getirmiştir. Ben de diyorum ki biz büyük sürpriz yapacağız Türk siyasetinde” dedi.

Sinan Oğan’ın açıklamaları şöyle:

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesiyle ilgili

”Sayın İnce’nin son yaşadıklarına üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Maalesef birtakım sahte girişimlerle sayın İnce’ye birtakım itibar suikasti yapıldı. Sayın İnce’nin sağlık sorunu yaşamasına sebep oldu. Sayın İnce’ye geçmiş olsun demek istiyorum.” dedi. Oğan ayrıca, “Sayın İnce’ye oy verecek olan sayın İnce’nin tarafında olan insanların bugün şöyle bir kampanya gördüm; bir oy Memlekete bir oy Sinan Oğan’a. Sayın İnce’nin genç, protest bir kitlesinin olduğunu gördüm. Seçmen tabanının bizim Atatürkçü, milliyetçi aday profiline rahatlıkla oy verebileceğini, ana gövdenin bize geleceğini söyleyebilirim.

Sayın İnce’ye oy verecek olan sayın İnce’nin tarafında olan insanların bugün şöyle bir kampanya gördüm; bir oy Memlekete bir oy Sinan Oğan’a. Sayın İnce’nin genç, protest bir kitlesinin olduğunu gördüm. Seçmen tabanının bizim Atatürkçü, milliyetçi aday profiline rahatlıkla oy verebileceğini, ana gövdenin bize geleceğini söyleyebilirim.”

”Sayın Erdoğan ve sayın Kılıçdaroğlu bizim çekilmemizi falan beklemesin”

”Birçok şeyi kendim yapıyorum. Arkadaşlarımızla kısıtlı imkanlarla yapıyoruz. Sayın Erdoğan ve sayın Kılıçdaroğlu bizim çekilmemizi falan beklemesin. Böyle bir şey asla yok. Sabah Adana’daydım. Bir muzlu süt içmeye gittik. Kafeye gittiğimizde baktık ki miting olmuş orası. Dün Osmaniye’de muazzam ilgi vardı. 1 saat uçakta geçirdik. Birisi bir tweet atmış ‘Sinan Oğan çekiliyor’. Allah’tan korkun. İsmail Bey’e yazdım, ‘çok ayıp ediyorsun’ dedim. İsmail Bey beni herzaman arayabilen gazeteciler. İnsanlar atıyorlar. Biz bırakın çekilmeyi ikinci tur için iddiamızı sürdürüyoruz. Son iki üç gün içerisinde yaşadığımız hadiseler bizi ikinci turun ortağa haline getirmiştir. Ben de diyorum ki biz büyük sürpriz yapacağız Türk siyasetinde.”

”Bu seçimlerde birilerinin çatışma ihtimali çıkarma ihtimali var”

”Bu seçimlerde birilerinin çatışma ihtimali çıkarma ihtimali var. Cüzi farklarla kazanılması ülkemizi kriz ortamına sürükleyebilir. Özellikle de HDP ve HÜDA PAR üzerinen çatışma çıkarmak isteyenler olacaktır. Meseleleri analiz ettiğimde bunu görüyorum. Daha önce birçok öngörümüz doğru çıktı. Umarım bu defa yanlış çıkar, yanılırız.”

 

 

Exit mobile version